BEZ TERETANE

Uložite malo truda za guzu iz snova

20.11.2013 u 09:26

Bionic
Reading

Nemate li vremena za vježbanje, a guza vam je kritični dio, uložite malo vremena i vježbajte kod kuće

Jednostavne vježbe koje mogu pomoći za oblikovanje guze donosi Ordinacija.hr prema preporuci časopisa ACE FitnessMatters.

1. Uspinjanje s bučicama

Uzmite bučice u ruke, stanite ispred klupice (ili stepenica) i lijevom nogom zakoračite gore. Ako se penjete na stepenice, neka to budu dvije odjednom... Lijevom petom se čvrsto odrazite sve dok se ne uspnete do uspravnog položaja i dok vam noge nisu ispružene. Desna noga neka bude malo povišena.

Spustite se u početni položaj. Napravite 15 ponavljanja svakom nogom u jednoj seriji, odmorite se 10-15 sekundi te započnite novu seriju. Sveukupno napravite tri serije.

2. Magareći udarac

Jedna od klasičnih vježbi za dobru guzu i noge je magareći udarac. Zbog položaja noge kojom udarate zrak iza sebe vježbači podsjećaju na magarca. Kada kleknete na sve četiri, dignite nogu savinutu u koljenu pod pravim kutom te je dižite i spuštajte tako da zatežete mišiće stražnjice. Nogu cijelo vrijeme morate držati pod ravnim kutom, a mišiće cijelo vrijeme stisnutima. Napravite 30 udaraca svakom nogom pa ponovite seriju tri puta.

3. Jednonogi čučanj

Stanite uspravno na klupicu i održavajte ravnotežu na lijevom stopalu. Desna neka je blago povišeno i u zraku. Ispružite ruke ispred sebe zbog lakšeg održavanja ravnoteže i spustite se u čučanj na lijevoj nozi, sve dok desnom petom ne dotaknete tlo. U ovom se položaju zadržite sekundu-dvije te se vratite u početni položaj, odgurujući se lijevom petom.

Svakom nogom napravite po deset čučnjeva. Odmorite 10-15 sekundi i ponovite seriju još dva puta.

Više o ovoj temi pročitajte na stranicama Ordinacija.hr.