NEMA VIŠE PARTYJA

U slavnoj top destinaciji zabranjuje se alkohol

24.07.2013 u 10:15

Bionic
Reading

Palma de Mallorca poznata je po razuzdanim tulumima s neograničenim dozama alkohola, ali tamošnje vlasti to su odlučile promijeniti

Kao što je bio običaj do sada, u Palma de Mallorci mogli ste u bilo kojem trenutku i bilo gdje neometano ispijati alkohol, ali vlasti to planiraju zabraniti kako bi promijenile reputaciju poznatog ljetnog odredišta i privukli drukčiji tip gostiju.

Gradonačelnik Alvaro Gijón najavio je ovu promjenu jer žele privući imućne turiste koji u grad dolaze zbog njegovih ljepota i odmora.

Dodao je da će gosti moći uživati u alkoholu u kafićima i noćnim klubovima, ali ne na javnim mjestima poput plaža. Tako će poznata plaža Playa De Palma biti pretvorena u centar sa sportsko-rekreativnom i bogatom gastronomskom ponudom, a partijaneri će morati pronaći neka druga mjesta za ludu zabavu.



Telegrapf
piše kako su prošle godine lokalne vlasti pokušavale promijeniti turistički ugled Mallorce pa je policija pisala kazne za nepristojno ponašanje i nekontrolirano konzumiranje alkohola na plažama, po čemu su najpoznatiji njemački turisti.

Gradonačelnik je posebno negativno izdvojio njemačke barove na plažama gdje se okupljaju gomile pijanih turista, što je opasno za ostale posjetitelje.