ŠTO ZNANOST KAŽE

U ovome je tajna dobrog brijanja

20.03.2015 u 10:36

Bionic
Reading

Znanstvenica dr. Kristina Vanoosthuyze proučila je navike muškaraca tijekom brijanja i otkrila neke vrlo zanimljive stvari

Brijanje više nije misterij! Znanstvenica dr. Kristina Vanoosthuyze snimila je 80 muškaraca tijekom brijanja za tvrtku Gillette i otkrila kako postoje neki korisni savjeti koje može pružiti svima koji koriste žilet za uklanjanje dlaka.

Dlake brkova i brade su oko desetine milimetra u promjeru. Kad su suhe, tanje su nego kad su mokre pa je pametno prije brijanja smočiti lice ili se otuširati. Mokra koža također je napetija pa dlake više strše iz kože.

Prije brijanja smočite mjesto koje ćete brijati. Ne štedite pjenu za brijanje – ona pruža dodatnu zaštitu od trenja i omogućava lakše brijanje.


Ne pritišćite žilet na kožu – pustite britvici da radi sav posao. Ne koristite stare žilete jer bi mogli biti tupi.

Počnite brijanje odozgo prema dolje, a tek poslije krenite u suprotnom smjeru od rasta dlaka. Brijanje vrata i lica neće dati iste rezultate zbog različitog oblika dlaka pa je zato neophodno brijati se u svim smjerovima.

Nemojte čistiti žilet udaranjem britvice po umivaoniku jer bi to moglo pomaknuti ili oštetiti oštricu. Jednostavno prođite žiletom kroz tekuću vodu i zatim ga otresite.

Nakon brijanja preporučljivo je namazati lice nekom hidratantnom kremom i/ili losionom za poslije brijanja koji će malo peckati zbog alkoholnog sadržaja.