UDOBNE I TRENDI

U modu su se vratile na velika vrata: Zaboravljene balerinke vladat će proljetnom sezonom

12.03.2021 u 10:41

Bionic
Reading

Elegantnije od tenisica, udobnije od visokih potpetica i gracioznije od cipela loafer, balerinke predstavljaju savršene cipele za svaku prigodu i stoga čine ključni model obuče u ormarima brojnih zaljubljenica u modu. Posljednjih godina bivale su na modnim marginama, no u nadolazećoj proljetnoj sezone ponovno slove za trendovski model obuće s jednom od vodećih uloga na modnoj sceni

Balerinke su se u modu vratile na velika vrata. Na modnim pistama u New Yorku, Londonu, Milanu i Parizu postale su sastavnim dijelom kolekcija za proljeće/ljeto vodećih dizajnerskih brendova.

Francuska modna kuća Celine predstavila je klasične modele balerinki s okruglim kapicama i mašnama, Dior mrežaste verzije s vezicama, brend Simone Rocha satenske inačice s prekriženim vrpcama dok im je talijanska modna kuća Prada podarila neonski tretman.

Zahvaljujući navedenom kao i podacima modne tražilice Lyst, sa sigurnošću se može tvrditi kako će ova klasična obuća ponovno zavladati modnom scenom u proljetnim mjesecima.

  • +8
Balerinke Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Kako bi ova klasična obuća djevojačkog dojma izgledala moderno i zrelo, pravi stajling je neophodan. Balerinke vole modni kontrast i mogu se prekrasno kombinirati s ležernom, sportskom odjećom i komadima inspiriranim muškim ormarom poput širokih traperica, hlača ili odijela. Isto tako, balerinke će činiti modni sklad sa ženstvenim komadima poput haljina i suknji minimalističkog dizajna, neutralnih boja te modernih krojeva i tkanina poput kože, najlona ili neoprena koji paru balerinki daruju moderni štih.

Budući da balerinke ističu stražnji dio stopala, samim time vizualno produžuju noge. To je posebno slučaj sa šiljastim modelima. Kako biste navedeni efekt dodatno naglasili, kombinirajte ih sa hlačama kraćih nogavica koje gležanj ostavljaju slobodnim. Mini modeli balerinki koji više otkrivaju stopala prikladni su za haljine i suknje.

Street style inspiracija: Kako ovoga proljeća nositi balerinke

Ako svoje balerinke ne želite nositi bose iz higijenskih razloga, najbolje je koristiti pamučne čarape. Međutim, trebali biste biti sigurni da su dovoljno plitke kako se ne bi vidjele.

Iako pojedini modeli cipela dobivaju na svom šarmu sa znakovima istrođenosti, isto se ne može reći za balerinke. Modni stručnjaci stoga sugeriraju da nikada ne biste trebali nositi balerinke sa vidno istrošenim karakteristikama poput potplata.

Kako biste izbjegli kozervativan dojam u svojim balerinkama, izbjegavajte nošenje ogrlica od bisera i kostima od tvida. Prema mišljenju modnih stručnjaka, modeli balerinki s četvrtastim ili šiljastim vrhom uvijek će izgledati modernije od onih s okruglom kapicom.