EUROPSKA TOP LISTA

U kojoj su zemlji najskuplji životni troškovi?

29.09.2011 u 11:42

Bionic
Reading

Nova studija pokazala je da Velika Britanija drži prvo mjesto na listi razvijenih europskih zemalja koje imaju loš životni standard, a vrlo visoko nalazi se i Francuska

Anketa uSwitcha je koja rađena u desetak razvijenih europskih zemalja stavila je Veliku Britaniju na prvo mjesto po skupim cijenama i visokim životnim troškovima.

Velika Britanija druga je na listi kao zemlja koja ima najmanje sunčanih dana u godini, četvrta po broju umirovljenika i treća po redu po tome što troši najmanje novca na brigu o zdravlju, piše The Guardian

Iako imaju dobre prihode, četvrti su na listi po odlasku na godišnje odmore i ispod prosjeka su po ulaganjima države u obrazovanje. Osim najviših troškova za hranu i gorivo u Europi, više od prosjeka su im cijene alkohola i cigareta.

Ljudi u Francuskoj, Španjolskoj, Italiji, Švedskoj i Nizozemskoj žive jednu godinu dulje od Britanaca, a Španjolska, Italija, Nizozemska i Njemačka spadaju među zemlje u kojima su dobri životni uvjeti. Uz njih su Danska, Poljska, Švedska i Irska.