ASTRO INFO ZA SVE ZNAKOVE

U iščekivanju proljetnog ekvinocija: Što vas čeka u razdoblju Ovna

17.03.2024 u 07:27

Bionic
Reading

Proljetni ekvinocij nastupit će u srijedu 20. ožujka u 4.06 sati, a u istom će trenutku početi vladavina Ovna. Ekvinocij ili ravnodnevnica događa se dvaput godišnje kad Sunce obasjava jednako obje polutke, zbog čega su tada dan i noć svugdje jednako dugi. Za razliku od ekvinocija, solsticiji ili suncostaji pojave su pri kojima je dan najduži, odnosno najkraći u godini

Proljetni ekvinocij obično ima golemo značenje u našim životima. To je trenutak u kojem Sunce ulazi u ekliptički isječak Ovna, čije se ishodište poklapa s ekvinocijskom točkom. Ovaj dan nije samo smjena godišnjih doba, već i početak nove astrološke godine. Zbog toga je ekvinocij simbol novog početka, period zatvaranja jednog poglavlja i otvaranje idućeg.

Proljetni ekvinocij donosi puno elana i energije jer tada nakon šest mjeseci dolazi kraj doba u kojemu tama nadvladava svjetlo. Dok je zimski solsticij idealno vrijeme za određivanje ciljeva, proljetni ekvinocij najbolji je trenutak za njihovo ostvarenje. Sada je vrijeme da provjerite krećete li se u dobrom smjeru i povučete ključne poteze.

Pogledaj detaljni horoskop

Vladavina Ovna odlično je vrijeme za osobnu afirmaciju i iniciranje promjena. Ovan je strastven i neustrašiv, ali i drzak. Tijekom njegove vladavine možete biti u iskušenju da djelujete bez razmišljanja. Pazite se ishitrenih izjava i reakcija te razmislite prije svake odluke želite li maksimalno iskoristiti ovo razdoblje.

Eva Mendes rođena je 5. ožujka 1974. u znaku Riba Izvor: Profimedia / Autor: Cobra Team / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Vladavina Ovna bit će povoljna za same Ovnove, kao i za vatrene Lavove i Strijelce. Oni će imati najviše elana i hrabrosti da ostvare ciljeve. Blizanci i Vodenjaci također mogu računati na povoljne okolnosti dok će Rakovima, Vagama i Jarcima sezona Ovna donijeti izazove koji će ih natjerati da izađu iz zone udobnosti i donesu osjetljive odluke.