NISMO ZNALI...

Tuže kompaniju za krstarenja zbog gay putovanja

16.10.2009 u 08:00

Bionic
Reading

Talijanski par koji je uplatio luksuzno putovanje talijanskom tvrtkom za krstarenja Grimaldi Lines želi povrat novca jer im nije rečeno da se radi o aranžmanu za homoseksualce

Sredovječni muškarac i žena neugodno su se iznenadili kada su došli pred svoj brod koji je trebao isploviti iz talijanskog gradića Civitavecchia prema Barceloni. Na doku su se pored gomile za ukrcaj okupile i TV kamere. Ubrzo im je postalo jasno da su rezervirali putovanje za homoseksualce, a organizator Grimaldi Lines im o tome nije rekao ni riječi. Traže 22.000 kuna odštete.

'Nisam još primio odgovor. Ne radi se o diskriminaciji, ali su razočarani jer ih nitko nije informirao da će putovati brodom prepunim homoseksualaca', kaže odvjetnik bračnog para.

Klijentima je, dodaje, bilo dodatno neugodno jer su među nekim putnicima prepoznali poznanike za koje nisu znali da su homoseksualne orijentacije.

Jedan od organizatora gay cruisinga uzvratio je da se radi o čistom slučaju homofobije. 'Ništa se skandalozno nije dogodilo. Ovo samo pokazuje koliko je homofobija dominantna u našoj zemlji.'