modni hit

Trend koji nećete moći izbjeći: Vrijeme je da prekopate ormar jer se vraćaju ove udobne košulje

23.11.2022 u 06:38

Bionic
Reading

U hladnoj sezoni pred nama obožavamo spoj udobnosti, dobrih starih trendova koji se vraćaju u novom sjaju i prigušenog chic stila. Karirana košulja od flanela ove zime doživljava svoju novu mladost, a modni stručnjaci se slažu – to će biti nesumnjivo vladajući trend u 2023. godini

Čak i tijekom kratkog vremena koje je Matthieu Blazy proveo u Bottega Veneti zaokupio je maštu modne publike svojim zadivljujućim siluetama i neočekivanom upotrebom tkanina. Osobito prepoznatljiv motiv postala je Blazyjeva upotreba kože za stvaranje optičke iluzije. Kolekcija brenda za jesen/zimu 2022./2023. možda je mnoge nadahnula da posegnu za bijelom majicom bez rukava i širokim trapericama, ali originalni par za pistu zapravo je izrađen od kože s printom.

Ubrzavši prema reviji brenda za proljeće/ljeto 2023., dizajnerova ljubav prema koži ponovno se pojavila, ali ovaj put manifestirana u najskromnijoj osnovi garderobe: košulji od flanela. No to nije sve - cijeli look, koji se sastojao od plave kožne košulje, bijele majice bez rukava i kožnih traperica niskog struka, nosila je Kate Moss.

Naravno, manekenka je učinila da cijeli outfit izgleda 'kao milijun dolara', a fotografija se brzinom svjetlosti proširila društvenim mrežama. U tom trenutku svakom tko imalo zna nešto o modi bilo je jasno: košulja od flanela – kožna ili ne – bit će velika modna novost u 2023. godini.

Ne oklijevajte, vrijeme je da probudite u sebi grunge rokera iz 90-ih jer će, samo na prvi pogled, skromna karirana košulja biti popularna sljedeće sezone. Iako iteracija Bottega Venete još nije izašla, dobra je ideja kreirati izgled s dobrim starim pamučnim originalom, a koji je također stilski savršen alat za slojevito odijevanje zimi.

Izlizane grunge karirane košulje od flanela baš nikada ne izlaze iz mode. Asociraju tako na komad koji se uvijek iznova nosi na zabavama i nastupima, a danas se kariranim košuljama mogu dati sjaj i doza glamura ako se nose uz smoking i kristalni nakit.

  • +11
Karirane košulje od flanela Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Kada je riječ o stiliziranju ovog modnog komada, izgled Kate Moss s piste dobro je mjesto za početak. No svakako obratite pažnju na njezinu sjajnu kosu i dodatke koji pomažu da njezin izgled bude približen elegantnom. Čizme na petu također su dobar izbor ako ne želite da vaš look bude u previše mladenačkom stilu.

Brojni brendovi već dugo zagovaraju košulju od flanela – sjetimo se Isabel Marant i Levi’sa (i to muški i ženski odjel), ali također vrijedi obratiti pažnju na rabljene modele, među kojima se uvijek pronađe dobra inspiracija.