investicija u budućnost

Toplinska izolacija doma kao ulaganje u nekretninu, a ne kao trošak!

28.12.2023 u 09:53

Bionic
Reading

Izvedba toplinske izolacije fasade je zapravo investicija u budućnost, jer nam dugoročno donosi samo dobrobit i stoga je ne treba uzimati kao trošak

Usporedimo li investiciju u fasadu s kupnjom npr. novog automobila, brzo se uoči značajna razlika jer vrijednost automobila drastično pada u deset godina, a uz to svake godine imamo velike troškove održavanja ( osiguranje, servis, promjena guma i sl.). U slučaju nove fasade održavamo ekonomsku vrijednost nekretnine i sprječavamo njeno propadanje, a održavanja praktički nema u deset godina. Izolacijom fasade također povećavamo udobnost stanovanja u objektu, smanjujemo mogućnost nastanka plijesni, stvaramo zdravije uvjete stanovanja i smanjujemo troškove grijanja objekta. Ako živimo u neizoliranoj zgradi, ovaj godišnji trošak može biti vrlo visok. Ako gledamo čisto ekonomski, optimalna debljina izolacije ovisi o tome koji se energent koristi za grijanje objekta. Što je grijanje skuplje, to se isplati ugrađivati ​​veće debljine izolacije.

Prilikom odabira izolacije fasade potrebno je voditi računa o njenoj debljini, zahtjevima objekta te izolativnim svojstvima materijala. Kao optimalno rješenje za izolaciju stambenih objekata i obiteljskih kuća nameće se EPS, tj. ekspandirani polistiren poznatiji kao stiropor. Zbog povoljnije cijene, jednostavnosti manipulacije i ugradnje te široke palete završnih materijala s različitim osobinama vodoodbojnosti i širokim spektrom nijansi, EPS zadovoljava sve potrebe investitora i osigurava potpunu zaštitu objekta.

Tvrtka JUB, vodeći regionalni proizvođač boja za zidove i fasadnih sustava, investitorima nudi potpuni fasadni toplinsko-izolacijski sustav JUBIZOL, a JUB-ovi stručnjaci na raspolaganju su za sve vrste savjetovanja prilikom odabira najprimjerenijeg rješenja. Uz tehničko stručno savjetovanje korištenjem modernih izračuna JUBIZOL inženjeringa nudimo i simulaciju buduće fasade na kući.

Za više informacija o JUBIZOL fasadnim sustavima kontaktirajte tvrtku JUB na besplatni info tel.: 0800 200099 ili putem email: info@jub.hr.