ZANIMLJIVO ISTRAŽIVANJE

Tko u novoj vezi treba prvi reći 'volim te'?

11.02.2014 u 10:34

Bionic
Reading

Jesu li muškarci ti koji trebaju prvi izjaviti ljubav? Sudeći prema najnovijem istraživanju, oni sami vjeruju da jesu

Možda ovo i ne želite znati uoči Valentinova, ali svejedno ćemo vam otkriti – ženino 'volim te' katkada je samo izraz pristojnosti. Naime trećina žena izjavila je muškarcu ljubav iako su znale da ih ne vole. To su najčešće činile zato jer je partner prvi rekao da ih voli pa su one osjećale pritisak da uzvrate ljubavnu izjavu.

Sličnu situaciju priznala je i petina muškaraca koja je sudjelovala u istraživanju. Usto, muškarci su katkada izjavljivali ljubav i zato što im se učinilo kako je to ispravna stvar za reći, ali zapravo nisu to stvarno osjećali, otkriva istraživanje tvrtke Lovehoney u kojemu je sudjelovalo 1.800 parova.

Uočeno je i da su muškarci ti koji će prvi izjaviti ljubav i oni to uglavnom čine kada zaista i osjećaju ljubav. Žene pak to izgovaraju rjeđe, a nerijetko čine iako ne osjećaju ljubav. I žene i muškarci su priznali da im nije lako kada prvi izjave ljubav, a nema jednakog odgovora.

A odgovora najčešće nema zato jer nema ni ljubavi – tako barem kaže 74 posto žena te 62 posto muškaraca. Zanimljivo je i da muškarci znaju reći 'volim te' na samom početku veze. Oni tada vjeruju da vole, ali zapravo je riječ o zaljubljenosti.