OMILJENI ODABIR

Najmoćnija žena modnog biznisa od ovih čizama ne odustaje ni usred ljeta

04.07.2023 u 11:52

Bionic
Reading

Prije dolaska na omiljeni joj teniski turnir Wimbledon, moćna Anna Wintour svratila je do francuske prijestolnice gdje se ovog tjedna redaju glamurozne revije vodećih brendova u svijetu mode

Tjedni mode u svjetskim prijestolnicama gotovo su nezamislivi bez Anne Wintour, stoga ne čudi da se ovih dana nalazi u Parizu gdje se trenutno odvija novo izdanje Tjedna visoke mode.

Pohodeći revije brendova poput Thoma Brownea i francuske modne kuće Alaïa, 73- godišnja urednica američkog Voguea nije promaknula objektivima street style fotografa, a tom prigodom osvanula je u izdanjima tipičnim za njezin prepoznatljivi stil odijevanja.

Kao što je godinama vjerna klasičnoj bob frizuri oštrog reza, Wintour je na jednak način privržena određenim modnim komadima kao što je slučaj s modelima dugih haljina upečatljivih printova, koji suptilno naglašavaju liniju tijela.

Njih ni ovog izdanja pariškog Tjedna visoke mode nije nedostajalo, a usprkos ljetnim temperaturama kombinirala ih je još jednim omiljenim komadom iz ormara - kožnim čizmamama s potpisom Manola Blahnika.  

Spomenuti model, koji posjeduje u mnoštvo verzija, krasi stabilna blok peta u visini od deset centimetara, a na ulicama Pariza ovoga puta isfurala je verziju s uzorkom zmijske kože.

Osim po ljubavi prema Blahnikovim čizmama do koljena, poznata i po ljubavi prema njegovim sandalama s remenčićima u bež boji kojima iskazuje vjernost od danas davne 1994. godine.

Tijekom godina omiljene su sandale doživjele i manje promjene u dizajnu, a najdraže su joj one najsličnije originalu i iz 90-ih, s dva prekrižena remenčića koji prolaze jedan kroz drugi.

Zanimljivo je kako je Manolo Blahnik sandale, koje je nazvao jednostavno AW, izradio posebno za nju, prema otisku njezina stopala i dizajnirao ih prema njezinim željama, a ona im je otada vjerna.

Vrijedni kopiranja

Genijalni stajlinzi s ulica Pariza neiscrpna su modna inspiracija

Pogledaj galeriju