ŽENSTVENO I GLAMUROZNO

Tko je apsolutni kralj modnih pista u Milanu?

22.09.2011 u 12:00

Bionic
Reading

S londonskih pista modna imena preselila su se u Milano i tamo je započeo novi Fashion Week, a prve večeri najveće su zvijezde bila velika modna imena Gucci i Alberta Ferretti

Nova Guccijeva kolekcija proljeće i ljeto vidi u crnim i zelenim tonovima, ali i uvijek efektnim životinjskim uzorcima.

'Željela sam istražiti ženstvenost i izgraditi glamur za Guccijevu ženu', rekla je dizajnerica Frida Giannini.

Od bogate kolekcije, koja ni ovaj put nije razočarala, Vogue je izdvojio jaknice koje su dobra investicija jer bi mogle biti nosive i u idućoj sezoni, a na njima se Gucci poigrao životinjskim uzorcima poput žirafe, leoparda i zebre.

Gucci ni ovaj put nije propustio podsjetiti publiku da žena lako može biti poput božice u crnom kupaćem kostimu i seksi prozirnom ogrtaču s resicama.

Alberta Ferretti predstavila je kolekciju proljeće/ljeto 2012. prepunu lepršavih haljina koje ističu ženstvenost. Haljine prate liniju tijela i imaju dublji dekolte, a ako nije potpuno otvoren, poneki model u gornjem je dijelu ravno rezan.

Uz klasičnu bijelu i crnu, Alberta se poigrala nijansama narančaste, žute i plave boje, a za ljubiteljice uzorka u nekoliko je komada utisnula malo afričkog duha

Seksi naglasak komadima je dala koristeći prozirne pruge na haljinama i ostalim kombinacijama, a krojevi spuštenog struka podsjećaju na modu iz davnih 1920-ih godina.

Alessandro Dell’Acqua poznat je po tome da za NO. 21 kreira prema svojim osjećajima i ne obazire se puno na trendove. Njegove kombinacije, poput 'čupave' srebrne suknje, plave dječačke košulje i crnih kožnih rukavica, zovu na igru oblačenja. Ukoliko se volite poigrati odjećom i ne pratite trendove, svidjet će vam se njegova kombinacija kratke plave haljine s uzorkom preko koje ide vesta od kašmira u boji senfa.

Ljubiteljima kičastijeg stila svidjet će se Francesco Scognamiglio koji je s čipkom kombinirao puno volana i nabora.