ČARI MODERNOG DIZAJNA

Tko bi pomislio da je ovaj dom montažna kućica?

28.10.2012 u 07:15

Bionic
Reading

Za one koji su u potrazi za sasvim novim i drukčijim životnim prostorom, ova drvena kućica mogla bi biti savršeno rješenje za život u urbanim sredinama: kompaktan, udoban, ugodan, ali i dovoljno prostran prostor za život

Arhitektonski atelje Yashihiro Yahomoto u Japanu osmislio je simpatičnu drvenu kućicu namijenjenu mladome paru. Nazvana Kuća Niu svakako svojim izgledom plijeni pažnju i poglede prolaznika, a svojim dizajnom razbija granice tradicionalnog dizajna. Smještena u naselju montažnih kućica i japanskih kuća koje krase oštri rubovi, Kuća Niu se svakako ističe.

Namještena vrlo jednostavno, ova kuća je pravo oličenje čistog modernog dizajna, a od materijala svakako prevladava drvo te velike staklene stijene koje su bitan element u uređenju interijera.

U cijelosti izgrađena od drveta, ova montažna kućica prostire se na nešto više od 220 četvornih metara, krasi je čak i mala terasa te dvorište, koji su kao stvoreni za druženje i zabave.

Unutrašnjost, pak, osim toploga drveta te minimalističkog namještaja ravnih linija i baznih neupečatljivih boja, krasi igra svjetlosti, a između staklenih stijena čak i stvoreno mjesto za omanje drvce koje cijelom prostoru daje poseban sjaj i svježinu.