DESETLJEĆIMA SU POPULARNE

Tisuće ljudi mjesečno priželjkuju samo ove cipele: Koja je njihova tajna?

13.03.2019 u 15:10

Bionic
Reading

Modna kuća Chanel ima asa u rukavu koji je prestigao popularnost svih dosadašnjih Chanelovih komada i postao ljetni 'must have' brojnih zaljubljenica u modu diljem svijeta

Na spomen Chanela, među prvim asocijama zasigurno su prošivene torbice, jakne od tvida i kultne espadrile s prepoznatljivim logom francuske modne kuće. Popularne špagerice posljednjih godina uživaju golemu popularnost, a prema izvješću Google Analyticsa, espadrile s potpisom modne kuće Chanel na popularnoj tražilici mjesečno pretraži između deset i sto tisuća zaljubljenica u modu.

Povijest Chanel espadrila

Ova popularna obuća, koja je postala sinonim za dugo, toplo ljeto, najviše se pretražuje u travnju, kada u pravilu i kreću topliji dani, a za njihovu popularnost zaslužne su brojne modne ikone iz prošlosti.

Iako espadrile sežu još u 14. stoljeće, davno prije modne ikone Coco Chanel, te su doživjele povratak 1940-ih zahvaljujući glumici Lauren Bacall, koja ih je obožavala, Chanelove espadrile debitirale su tek 2013. godine, četiri desetljeća nakon što ih je popularizirao Yves Saint Laurent.

Nedavno preminuli dizajner i vlasnik modne kuće Chanel, Karl Lagerfeld, dizajnirao je espadrile od kanvasa s đonom od konopa i prepoznatljivim Chanelovim logom, a potom i modele od kože. Ubrzo nakon predstavljene kolekcije za proljeće/ljeto 2013. espadrile s potpisom francuske modne kuće postale su must have komad svake vjerne trendseterice koja drži do svog stila.

Ponuda Chanel espadrila

Najnovije resort i proljetne kolekcije nude nove uzbudljive modele espadrila od janjeće ili teleće kože s lakiranom kožnom kapicom i šljokicama, razigrane modele od tvida ili pak espadrile-natikače koje će, sigurni smo, biti novi ljetni hit.

Cijena kožnih espadrila s potpisom Chanela varira između četiri i pet tisuća kuna, dok početna cijena modela od kanvasa iznosi oko četiri tisuće kuna, a razlozi zbog kojih mame zaljubljenice u modu prije svega su udobnost i chic izgled.

  • +5
Chanel espadrile Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Lista obožavateljica Chanelovih espadrila je beskonačna, a uključuje brojne poznate osobe poput Gisele Bundchen, Rosie Huntington-Whiteley, Kendall Jenner, Alessandre Ambrosio, Chiare Ferragni i Tamare Ecclestone, koja se kao istinska obožavateljica Chanelovih espadrila može pohvaliti zavidnom kolekcijom ove omiljene ljetne obuće, a nedavno je i glavna urednica Voguea, Anna Wintour, poznata po tome što većinu vremena nosi iste cipele, posrnula pred planetarno popularnim espadrilama za koje smo mislili da nikada nećemo vidjeti na njoj.

  • +11
Poznate ljepotice u espadrilama Izvor: Profimedia / Autor: N.N.