jesenski hit

Teško da ih ijedne druge mogu zamijeniti: Ovo su najljepši modeli najudobnijih cipela

03.09.2023 u 17:10

Bionic
Reading

Cipele Mary Jane zavladale su modnom scenom još proteklog proljeća, a njihova popularnost nastavit će se i u prvim danima jeseni. Ako ste u potrazi za idealnim parom, ovo su modeli na koje se isplati baciti oko – od vintage baršunastih modela pa do onih klasičnih od lakirane kože

Najbolje cipele Mary Jane imaju bezvremensku privlačnost bez obzira na aktualne trendove, baš kao i uvijek nosive balerinke i mokasine. Iako igraju značajnu ulogu u najvećim trendovima obuće za jesen 2023., tradicionalne pariške cipele nisu se previše promijenile od svojih početaka.

Cassie Smart, voditeljica ženske odjeće u MatchesFashionu, kaže da je njezin tim uvijek težio modelima Mary Jane, bez obzira na to jesu li bile uvrštene na modne piste.

'Nenametljiv chic stil Mary Jane razlog je zbog kojeg naše klijente privlači ova silueta iz godine u godinu', kaže Smart za Harper's Bazaar. Dobro odabran model cipela Mary Jane može savršeno dotjerati traperice širokih nogavica, jednako lako kao što nadopunjuje savršene uredske komplete.

Alexa Chung u cipelama Mary Jane brenda Le Monde Beryl Izvor: Profimedia / Autor: Raw Image LTD/MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Dizajnere koji sada predstavljaju najljepše modele Mary Jane snažno privlači njihova svestranost. 'Filozofija dizajna By Fara ukorijenjena je u ponovnom otkrivanju bezvremenskih silueta, a Mary Jane je jedan od legendarnih dizajna', potvrđuje to suosnivačica i kreativna direktorica By Fara Denitsa Bumbarova.

Zatim, tu je i čisto praktičan element: suosnivačica Larroudéa, Marina Larroudé, ističe da ovi modeli cipela čine odijevanje u prijelaznom razdoblju posve lakim. 'Cipele Mary Jane dolaze s tim utilitarističkim osjećajem, a istodobno su tako koketne i zabavne', objašnjava. 'Tijekom jeseni i zime planiram ih nositi uz traper ili tajice i minice.'

A sigurno neće biti usamljena u tom trendu i stilskom izboru, pogotovo kada bacite oko na 24 najljepša modela cipela Mary Jane, od lakiranih ravnih modela pa do neodoljivo crvenih s potpeticom.

  • +19
Najbolje cipele Mary Jane za jesen Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo