top izbor

Tako zavodljive: Ove kratke frizure vrući su hit za 2022. godinu

18.03.2022 u 11:46

Bionic
Reading

Kratka kosa nudi toliko mogućnosti oblikovanja te predstavlja sjajan način za osvježavanje izgleda. Iako odluka o skraćivanju kose nije baš laka ni jednostavna, izborom jedne od ovih trendi frizura sigurno neće požaliti

Kratke frizure oduvijek su imale predznak većeg samopouzdanja, a kratka kosa itekako je ženstvena i elegantna. Važno je jedino prije šišanja odabrati oblik koji u potpunosti odgovara crtama lica i teksturi kose. Sjetite se samo Audrey Hepburn ili Jean Seeberg, koje su obje izgledale tako ljupko sa svojom kratkom kosom. Međutim, kultne frizure iz tog vremena sada se doživljavaju još moderniji izgled i doista blistaju u 2022. godini.

Među daleko najpopularnijima su pixie i bob koje ove godine doista doživljavaju svoj trenutak, kako na modnim pistama, tako i na društvenim mrežama i gradskim ulicama kao mjestima koji diktiraju trendove.

Ako se još dvoumite ošišati se ili ne, uz već dobro poznat bob i pixie, tu su i druge top tri frizure za sezonu pred nama koje vam možda olakšaju odluku. Naime, jedno sigurno: kratke frizure pokazuju karakter i osobnost i izgledaju tako dobro.

Kratki shag

Ova frizura pristaj baš svakom obliku lica i vrlo je jednostavna za oblikovanje i održavanje, a izgleda tako cool. S gornjom kraćom kosom i najduljim djelom kose koji seže do brade, a shag je šišan slojevito. Obično se najbolje kombinira sa gušćim šiškama koje sežu do obrva ili uvijek trendi zavjesa šiškama.

Dugački pixie ili Lop (long pixie)

Dugi pixie karakterizira malo dulji gornji sloj kose dok je ostatak kose ispod malo kraći. Šiške mogu biti i dugačke pa ova frizura pomalo podsjeća i na bob. Ovaj oblik pixie frizure pristaje ženama prilično uskog i ovalnog lica, a nije baš dobar izbor za okrugli oblik lica.

Mixie

Ova frizura spoje je dva retro trenda koja ove sezone doživljavaju veliki povratak: cipal frizura (mullet) i pixija. Rezultat je doista sjajan, a nosi naziv Mixie. Spoj je to dva klasika iz prošlih desetljeća: jedan je apsolutni favorit za trendi frizuru, a drugi je frizura koja vjerojatno nikada neće izaći iz mode. Pristaje svim oblicima lica, a šiša se tako da se naglas razlika između prednjeg i stražnjeg dijela kose. Stražnji dio kose poprilično je skraćen, dok je prednji dio dulji i razbarušen, bez fino definiranih prijelaza.