u vintage stilu

Tako elegantne: Ove čizme postale su prava modna opsesija

30.12.2023 u 17:04

Bionic
Reading

Čizme od brušene kože bile su veliki hit 70-ih godina, kada su dobile status klasika, a sada ponovno osvajaju modnu scenu

U skladu s oživljavanjem trendova iz prošlog stoljeća, vraća nam se i nošenje komada od brušene kože. Nakon što su ovakvi kaputi i torbice zavladali modnom scenom, sada se u fokus vraćaju i čizme od ovog mekanog i elegantnog materijala.

Dapače, ne samo da se vraćaju, već polako, ali sigurno postaju prava modna opsesija.

Sve je krenulo s Hermesovom kolekcijom jesen-zima 2023-2024., na kojoj su predstavljene različite varijacije čizama od brušene kože. Ovaj bezvremenski komad vidjeli smo u monokromatskom stilu, ponajviše u smeđim tonovima - od boje deve do boje konjaka, pa čak i čokolade.

U svemu je bio primjetan dašak stila 70-ih, kada su ovakvi modeli bili veliki hit i postali istinskim modnim klasikom.

Ove sezone nisu im mogle odoljeti ni slavne ličnosti te su čizme od brušene kože učinile iznimno poželjnim dodatkom u kolekciji svake zaljubljenice u modu.

Njihovom vintage šarmu nije odoljela glumica Emma Stone noseći ih u kombinaciji sa suknjom i kaputom Louis Vuittona, dok je trendseterica Emily Ratajkowski svoj smeđi par uskladila sa sivom pletenom haljinom.

Manekenka Elsa Hosk početkom rujna izabrala je potpuno smeđi look sa širokim remenom oko struka, također oživljenim iz perioda 70-ih, a vintage outfit začinila je čizmama od brušene kože u špic.

Trend je potvrdila i Olivia Wilde stigavši na reviju Michaela Korsa u hrabrom stilu - bez hlača, a noseći smeđu kombinaciju zaokruženu čizmama u boji čokolade.

Točku na 'i' popularnosti ovakvih modela stavila je Sophia Richie, poznata po svojoj zaljubljenosti u tihi luksuz, a ona je svoje čizme od brušene kože u boji devine dlake nosila uz chic predimenzioniranu haljinu u stilu košulje.