JACINDA ARDERN

Stvarno bajkovito: Pogledajte u kakvoj se vjenčanici udala bivša premijerka

13.01.2024 u 09:44

Bionic
Reading

Jacinda Ardern, bivša novozelandska premijerka, udala se za svog dugogodišnjeg partnera, zaručnika Clarkea Gayforda na ceremoniji u vinariji na istočnoj obali novozelandskog Sjevernog otoka, u regiji Hawke's Bay gdje živi njegova obitelj

Par se zaručio početkom 2019., godinu dana nakon što su postali roditelji djevojčice Neve u lipnju 2018.

  • +4
Jacinda Ardern Izvor: EPA / Autor: FELICITY JEAN PHOTOGRAPHY

Nakon što je u siječnju prošle godine neočekivano podnijela ostavku na mjesto premijerke, navodeći kao razlog iscrpljenost, Ardern je na konferenciji za novinare rekla svom odabraniku: 'Idemo se konačno vjenčati'.

Njihovi planovi za vjenčanje 2022. pali su u vodu zbog pandemijskih ograničenja, no Jacinda i njezin Clarke koji su u vezi 10 godina, uspjeli su sad svoje vjenčanje provesti u djelo i to na bajkovitoj ceremeniji s prijateljima, obitelji i političarima.

Zavjete su razmijenili u zadivljujućem vinogradu Craggy Range u Havelock Northu u srcu novozelandskog zaljeva Hawkes. Ardern je izgovorila sudbonosno 'da' u zapanjujućoj vjenčanici bez rukava s drapiranim ovratnikom koju je po narudžbi izradila najpoznatija novozelandska dizajnerica i Jacindina bliska prijateljica, Juliette Hogan.

Minimalističku kreaciju jednostavnog stila Jacinda (42) je upotpunila raskošnim velom, čiji je dizajn ispiriran onim njezine majke, a nosila je efektan buket načinjen od orhideja.

Naime, prozirni bijeli veo nevjerojatno je sličan onom koji je nosila njezina majka Laurell kad se udala za Rossa Arderna prije 47 godina.

Kosu je podignula u chic frizuru, a make up je bio prirodan i nenametljiv koji se dobro uklopio u vjenčani look, budući da je Jacinda poznata po svojim minimalističkim modnim kombinacijama.

Njihova kći Neve (5) prošetala je do oltara s ocem, noseći haljinu napravljenu od vjenčanice Ardernine majke.

Gayford se pak odlučio za jednostavno i elegantno crno odijelo Zambesi s bijelom košuljom i crnom kravatom. Vjenčanje se održalo u sjenovitom dijelu ispod drveća u središtu vinograda, a bivša političarka stajala je u hladu zahvaljujući djeveruši koja je držala suncobran budući da na Novom Zelandu u ovom trenutku vladaju visoke temperature.

Među uzvanicima bili su i Annette King, slavni kuhar Peter Gordon, vođa laburističke oporbe Chris Hipkins i njegova partnerica Toni Grace i dr.