KULTNI BREND

Svi su ludi za haljinama ovoga brenda: Razigrane kreacije koje slave ženstvenost

21.06.2019 u 06:19

Bionic
Reading

Reformation, kultni brend iz Los Angelesa, očarao je mnoge poznate fashionistice koje lepršave bluze i haljine 'vintage' stila vrlo rado uključuju u svoje dnevne i večernje outfite. Nije ni čudo jer ovi neodoljivi komadi sjajno izgledaju bez obzira nosite li ih s trendi tenisicama, zavodljivim sandalama s tankim remenčićima ili špagericama na punu petu

Glazbena senzacija Taylor Swift, manekenke Lily Aldridge, Selena Gomez, Kaia Gerber, Emily Ratajkowski, Kendall Jenner i Karlie Kloss te nova modna ikona, vojvotkinja od Sussexa, Meghan Markle, često nose šarmantne kreacije ovoga održivog brenda. Osim što se uklapaju u svaki stil i ističu ljepotu ženskog tijela, ujedno štite okoliš jer su izrađene od ekološki prihvatljivih tkanina.

Kaia Gerber u haljini 'Lacey' brenda Reformation Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Dakako da je pravu euforiju među zaljubljenicama u modu nedavno izazvala vijest kako će ovaj prestižni lansirati svoju prvu kolekciju eco-friendly cipela. Među elegantnim modelima koji će zadovoljiti mnoge ukuse posebno upadaju u oko seksi sandale s tankim remenčićima, ravne sandale koje se vežu oko gležnja i praktične natikače s blok potpeticom,

  • +5
Jessica Alba Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Kalifornijski brend Reformation je namijenjen svima onima koji cijene kvalitetu, ali po umjerenim cijenama. Premda su najpopularniji komadi s potpisom ovoga brenda zapravo T-shirt majice, torbe i traperice, njihove prepoznatljive haljine s daškom prepoznatljive kalifornijske opuštenosti apsolutni su hit među fashionisticama.

Priča o brendu Reformation započela je još 2009. kad je bivša manekenka Yael Aflalohas krenula u modnu poduzetničku avanturu - a ostatak je povijest!

Njezina je ideja vodilja bila ženstvena odjeća načinjena od ekološki prihvatljivih tkanina, a koja ističe ženske obline.

Tvrtka koristi ekološki prihvatljiva pakiranja, primjenjuje recikliranje gdje god je to moguće, kontrolira dobavljače te ulaže u eko infrastrukturu kako bi se smanjila potrošnja vode i energije, te zagađivanje okoliša.

Reformation je u vrlo kratkom roku osvojio zaljubljenice u modu diljem svijeta svojim neodoljivim vintage šarmom, a Yael koja je najbolja ambasadorica svojeg brenda kaže kako je uvijek vjerovala u sebe.

'Nekako sam oduvijek znala da ću uspjeti. Imala sam vjeru u sebe. Sjećam se kad smo tek krenuli iz našeg sićušnog dućana da sam prijateljima nekad znala reći kako će Reformation jednog dana biti najveći održivi modni brend. Oni su mi u šali govorili da sam luda', prisjeća se.

Dodaje kako je bitno fokusirati se na cilj i kako ga ostvariti te se ne brinuti unaprijed oko teškoća na tom putu.

Baš poput Stevea Jobsa koji nije izlazio iz crne dolčevite, traperica i Nike tenisica, dugonoga Yael najradije nosi luksuzne mini haljine s vlastitim potpisom.

Premda gotovo ne izlazi iz svojih kreacija, osnivačica Reformationa cijeni i The Row, Pradu, Nili Lotan, Khaite...

KENDALL JENNER

Svi su je gledali: Vitka brineta zavodila dugim nogama u seksi izdanju

Pogledaj galeriju

Kad je započinjala svoj modni biznis, Yael kaže kako je primijenila stari koncept na nov način.

'Reformation ima taj old school koncept, ali na moderan način. Namijenjen je ženama koje žele biti ujedno i ženstvene, ali i snažne. Nešto u stilu: 'Ja mogu biti i pametna, ali i seksi', smije se Yael koja je pokorila modni svijet svojim kreacijama.