NEOBIČNOG DIZAJNA

Svi govore o haljini Jennifer Lawrence; kada ju pogledate, bit će vam jasno zašto

16.06.2023 u 14:57

Bionic
Reading

Tijekom ovotjedne promo turneje filma ‘No Hard Feelings’, poznata oskarovka i novopečena mama isporučila je zanimljiva izdanja na crvenom tepihu i izvan njega, izbjegavajući sve što je inspirirano estetikom Y2K u korist elegantnog, uglađenog minimalizma

Nakon što je na ulicama Londona utjelovila tihi luksuz u sivom kompletu brenda The Row i Sevillana ogrlici Tiffanyjeve dizajnerice Else Peretti, Lawrence je za pojavljivanje na crvenom tepihu odjenula svilenu haljinu Diora uz nakit Anite Ko.

Jennifer Lawrence Izvor: Profimedia / Autor: Raw Image LTD/MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Spomenuta kreacija predstavljena je u Diorovoj kolekciji za nadolazeću sezonu jesen/zima, no usprkos prozirnom stezniku, bila je daleko od još jedne ‘gole’ haljine kakve posljednjih mjeseci viđamo posvuda.

Djelovala je glamurozno, a opet odraslo, dočaravajući izgled dostojan ikona koje su nadahnule Diorovu dizajnericu Mariu Graziu Chiuri za spomenutu kolekciju, od Juliette Gréco do Edith Piaf, nadopunjena dodatkom opernih rukavica od kože.

Nakon Londona, Lawrence je s ekipom svoje nove komedije stigla do Madrida. U španjolskoj prijestolnici debitirala je s bijelom haljina-košuljom Alaïe, podebljanom crnim remenom oko struka i Jadaron modelom cipela s potpisom Manola Blahnika.

Njezin look za madridski crveni tepih, međutim, onaj je o kojemu se najviše govori. Modni odabir slavne oskarovke činila je bež haljina iz nadolazeće kolekcije brenda Loewe, stvorena od pamuka i baršuna i dizajnirana na način da čvrsto stoji odmaknuta od tijela.

  • +2
Jennifer Lawrence Izvor: Profimedia / Autor: Francisco Guerra / Zuma Press / Profimedia

Dizajner Jonathan Anderson opisao je kolekciju – koja je obilježila 10 godina od početka njegovog mandata u Loeweu – kao ‘couture klasicizam koji se susreće s nečim što je novo’. Srećom, Jenniferina stilistica Jamie Mizrahi svela je i dodatke na minimum, što je Andersonovom dizajnu haljinu omogućilo da bude u središtu pozornosti.

Upravo je Mizrahi zaslužna za modni zaokret ove poznate holivudske plavuše koja je za hod crvenim tepihom do sada najradije odabirala haljine dostojne princeza, s raskošnom A-siluetom i mnoštvom svjetlucavih ukrasa. Njezina dnevna i večernja izdanja s promo turneje filma ‘No Hard Feelings’ itekako sugeriraju njezin ulazak u novu eru visoke mode.