KRALJICA RECIKLIRANJA

Stara haljina u novom ruhu: Cate Blanchett ponovno iznenadila na crvenom tepihu

16.06.2023 u 11:26

Bionic
Reading

Iako si zvijezde svjetskog kalibra poput Cate Blanchett gotovo nikad neće priuštiti nošenje već viđenih kreacija na crvenom tepihu, australska glumica već dugi niz godina odlučna je u namjeri zanemarivanja ove modne prakse

Davno su prošla vremena kada su zvijezde samo jednom mogle odjenuti prekrasne dizajnerske haljine na crvenom tepihu, a Blanchett je dokaz da ovaj stari modni standard polako i sigurno iščezava.

'Šik je ponoviti već viđeno izdanje. Kada planirate otići na bilo koji važan događaj, svakako se prvo zaputite prema vlastitom ormaru. Odjeću treba njegovati i nositi je uvijek iznova. Čak i ako ste svjetski poznata glumica. Po riječima Cate, lijepe stvari mogu nastati iz održivosti', svojedobno je izjavila stilistica glumice, Elizabeth Stewart, koja se pobrinula i za njezino novo-staro izdanje na ovotjednoj dodjeli nagrada Fragrance Foundation Awards u New Yorku.

  • +2
Cate Blanchett Izvor: Profimedia / Autor: Gregory Pace / Shutterstock Editorial / Profimedia

Uz bok glumačkoj kolegici Michelle Pfeiffer, 54- godišnja Australka na crvenom tepihu zavidila je u crnoj haljini koju je svega par mjeseci prije nosila na 29. izdanju dodjele nagrada SAG Awards.

Riječ je o kreaciji s potpisom Giorgija Armanija, glamuroznoj haljini presvučenoj crnim šljokicama koju je Cate u suradnji sa Stewart osvježila na genijalan način - promjenom prozirnog topa s uzorkom.

S praksom nošenja već viđenih glamuroznih kreacija na crvenom tepihu, australska glumačka diva započela je 2018. godine kada je na filmskom festivalu u Cannesu, čijim je žirijem te godine predsjedala, nanovo prošetala u haljini Armani Privé s dodjele Zlatnih globusa održanih 2014. godine, s ciljem iskazivanja podrške Green Carpet Challengeu (GCC) - održivoj modnoj inicijativi filmske producentice Livie Firth.