ADAPTACIJA DJEČJEG KLASIKA

Svečana 50. izvedba 'Dječaka Pavlove ulice'

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 01.03.2011 11:38
  • Objavljeno 28.02.2011 u 14:01
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Kazalište KNAP najavljuje obilježavanje svečane 50. izvedbe scenske adaptacije klasika koji je nepovratno obilježio dječju književnost, kultnog romana Ferenca Molnara – 'Dječaci Pavlove ulice' u režiji Aide Bukvić, u četvrtak, 10. ožujka s početkom u 18 sati

Nezaboravna priča u svačijem odrastanju oživljava na sceni KNAP-a u suvremenom i aktualnom čitanju redateljice Aide Bukvić (redateljice hitova 'Što je muškarac bez brkova', 'Klupko', 'Što ćemo sad?', 'Anđeli i vragovi' i 'Djeca s CNN-a').

Roman koji je neizostavni sadržaj lektire osnovnih škola, književni tekst koji je uspio rastužiti i učiniti ponosnim i najtvrđe srce te rasplakati, zamisliti i oblikovati snažnije karaktere prikazuje se u snažnim izvedbama petorice mladih glumaca – Svena Madžarevića, Petra Cvirna, Tomislava Krstanovića, Zorana Pribičevića i Silvija Vovka.

U samom početku rada, u danima čitanja romana, naglasak je bio na općim mjestima kojih je Molnarov tekst pun – jedinstvu svijeta mašte i igre kojeg treba čuvati te obraniti u ključnim trenucima, testovima hrabrosti i odanosti, ali i prvim bolnim znakovima odrastanja koje sve brže nastupa.

Kazalište KNAP prihvatilo se scenskog rada na ovom tekstu u trenutku kada je ulično i školsko nasilje u našoj svakodnevici postalo česta i bolna pojava od koje se glave ne mogu okretati i o kojoj se više ne smije šutjeti.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi