ŠVEDSKI BREND JAPANSKOG IMENA

Sve je popularniji među trendsetericama: Ovaj brend tenisica odjednom viđamo na svakom kutku Instagrama

26.01.2021 u 14:57

Bionic
Reading

Činjenicu da su tenisice odjednom popularnije od štikli možemo zahvaliti aktualnoj pandemiji koja je stavila naglasak na udobnost i ležernost. U moru brojnih trendi modela nedavno sve češće viđamo 'ružne' tenisice s potpisom švedskog brenda koji je gotovo preko noći osvojio naklonost modnih ovisnica

Napa ljubav prema 'ružnim' tenisicama dogodila se preko noći, a sigurni smo kako ste i vi imali sličan slijed emocija koje su vam se javljale prema ovog trendu. Kao veliki zaljubljenici u 'lijepo' neko smo vrijeme pokušali ignorirati činjenicu da će predimenzionirane 'tatine' tenisice postati veliki modni trend. U početku su nam bile odbojne, dugo smo se zgražali nad njima, a potom su svakim danom postajale sve privlačnije.

Tako moda funkcionira. Prvo se čudom čudite tko bi to kupio, a potom zateknete sami sebe kako surfate bespućima interneta u potrazi za baš tim komadom odjeće ili parom obuće. Isti su 'bum' efekt izazvale i ove omražene tenisice s prizvukom 80-ih i 90-ih.

Popularnost ovih tenisica možemo zahvaliti Balenciaginom Triple S modelu, pa čak i nekim pristupačnijim sportskim brendovima kao što su Nike i New Balance koji su obilježili proteklu godinu, a u posljednje vrijeme sve češće viđamo još jedan brend tenisica koji se polako, ali sigurno bori za svoje mjesto pod modnim nebom.

U pitanju je brend Axel Arigato. Zbog specifičnog istočnjačkog naziva mnogi misle kako je Axel Arigato japanski brend, no riječ je o švedskom brendu koji su 2013. osnovali Albin Johansson i Max Svärdh. Brend je popularnost stekao zahvaljujući svom vrlo čistom dizajnu klasičnih bijelih tenisica koje su privukle veliko zanimanje trendseterica.

No, tek je nedavno brend postao zvučno ime na modnoj sceni, i to zahvaljujući svojim 'ružnim' tenisicama koje su postale vrlo tražene među vodećim influencericama. Tenisice Marathon RunnerMarathon R-Trail, čija cijena iznosi oko 1740 kuna odjednom smo počeli viđati na svakom kutku Instagrama.

U svom ormaru imaju ih i neke slavne ljepotice poput manekenke i glumice Rosie Huntington-Whiteley, a ako smo vas dosad napisanim uvjerili u to da su ove tenisice vrijedne investiranja, svakako bacite oko na ponudu najpopularnijih ženskih modela i postanite nova vlasnica Axel Arigato tenisica.

  • +15
Axel Arigato tenisice Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije