niže sjajne kombinacije

Svaki put kad je nosila svekrvine haljine: Kraljica Letizia prava je kraljica stila, a o ovim njezinim fenomenalnim stajlinzima svi govore

20.01.2022 u 09:47

Bionic
Reading

Kraljica Letizia s razlogom slovi za jednu od najbolje odjevenih pripadnica kraljevske obitelji, a njezini modni izbori su jednostavno nepogrešivi. U pravilu uvijek nosi domaće, španjolske modne brendove, s ponekim izletom s talijanskim ili švedskim dizajnom, a modno recikliranje i nošenje istog odjevnog komada nekoliko puta nije joj strano. No kraljica Letizia ima još jedan nenadmašan modni adut – svekrvin ormar prepun modnih komada od kojih zastaje dah

Letizia je nedavno na tradicionalnom prijemu diplomatskog zbora u madridskoj palači Zarzuela pokazala još jedan u nizu sjajnih stajling. Radilo se on u vintage haljini iz 1977. godine s potpisom Valentina, koja je izgledala poput kombinacije ženstvene bluze i suknje maksi kroja. No, osim iza ove prekrasne haljine krio se i jedan zanimljiv detalj – Letizia je ovu dizajnersku haljinu posudila od svoje svekrve, bivše španjolske kraljice Sofije.

Kao kraljica Španjolske od 1975. do 2014., tijekom vladavine svog supruga, kralja Carlosa, Sofía Margarita Victoria Federica se besprijekorno odijevala za brojne kraljevske turneje i putovanja te gala večere i prijeme, kupujući prekrasne odjevne predmete kod najvećih dizajnera tog vremena.

Kraljica Letizia Izvor: Profimedia / Autor: Andrews Archie/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Sada kada je kralj Felipe VI na tronu, modni reflektor premjestio se na kraljicu Letiziju koju se smatra jednom od najotmjenijih kraljevskih osoba na svijetu. No, svjesna važnosti održivosti mode ova istinska kraljica stila bez puno razmišljanja nekoliko puta će odjenuti već nošenu haljinu iz popularnih high street dućana i nositi je na jednak način kao i kakav novi dizajnerski komad, a nerijetko će zaviriti i u čarobni svekrvin ormar i još jednom oduševiti svojom pojavom.

Haljinu s gornjim dijelom u obliku bluze s nježno izvezenim cvjetnim uzorkom te i voluminoznom travnato zelenom suknjom, koju je odjenula za tradicionalni prijem diplomatskog zbora lako je mogla biti dizajn iz najnovije couture kolekcije bilo koje velike modne kuće, ali je, zapravo, prvi put viđen na kraljici Sofiji 1977. godine. Upravo je to jasan dokaz kako su klasični i elegantni komadi doista bezvremenski, a da je dobar stil jednostavno vječan.

Sofia je istu tu haljinu nosila tijekom turneje Njemačke kombinirajući je s tradicionalnim kompletom nakita, malom clutch torbicom i remenom s mašnom. Letizia je ipak napravila neke moderne izmjene kako bi ovu odjevnu kombinaciju uvela u 2022. godinu, dodavši naušnice španjolskog brenda Tous koje su se slagale s ružičastom i zelenom bojom haljine, a nosila je remen bez mašne.

Ovo je najmanje treći put da je Letizia zavirila u svekrvin ormar i servirala sjajan stajling. Naime, Letizia je u prosincu 2018. godine reciklirala predivnu crvenu haljinu koju je nosila i njezina svekrva 1982. godine. Midi haljinu s puf rukavima Sofia je nosila s odgovarajućim šeširom s velom i bisernom ogrlicom, Letizia ga je učinila suvremenim dodavši odgovarajuće crvene salonke.

Zatim, u rujnu prošle godine Letizia je pod svjetla reflektora vratila još jedan Sofijin nekadašnji modni hit. Pozdravljajući čileanskog predsjednika Sebastiana Piñeru, Letizia je odabrala cvjetnu bluzu kratkih rukava i odgovarajuću midi suknju, koju je Sofia prije nosila prilikom prve službene posjete Italiji. Točnije, nekadašnja kraljica Sofia nosila je u Rimu 1981. gdje je sve prisutne oduševila bijelom haljinom s cvjetnim vezom i obrubom u boji jorgovana na rukavima i vratu. Međutim, vidljivo je kako su ljubičasti kamenčići na bluzi koju je 1981. godine nosila bivša kraljica Sofia sada zamijenjenim srebrnima, u skladu s Michael Kors remenom koji je Letizia dodala kombinaciji.

No, Letizia nije jedina pripadnica kraljevske obitelji koja za mode kombinacije posegne u obiteljsko modno naslijeđe. U Velikoj Britaniji, princeza Beatrice prije dvije godine slavno je reciklirala jednu od kraljičinih Norman Hartnell haljina prekrojivši je u svoju vjenčanicu. Švedska princeza Victoria također često nosi odjeću iz majčinog ormara, kraljice Silvije. S druge strane princeza Anna, umjesto da prosljeđuje svoje dizajnerske odjevne komade, ona ih sama ponovno nosi pa se tako nerijetko pojavi u javnosti noseći kreacije iz 70-ih godina.