GLUMLJENJE SREĆE

Svaki deseti par planira razvod braka?

12.09.2012 u 11:02

Bionic
Reading

Čak svaki deseti par u braku ostaje samo radi djece te se planira razvesti čim djeca odrastu, pokazala je nova studija

Znanstvenici vjeruju kako su financijski, emocionalni i fizički pritisci modernog života koji stavljaju veliki pritisak na odnose i veze odogovorni za veliki broj parova koji u braku ostaju samo zbog djece te se planiraju razvesti u budućnosti.

Šokantna statistika pojavila se u izvješću koje je također otkrilo kako će milijun roditelja međusobnu bitku nastaviti nakon što su tijekom godišnjeg odmora 'sklopili primirje' te glumili sretnu obitelj, piše Daily Mail

Rezultati ankete samo su potvrdili činjenicu kako broj razvoda nakon godišnjeg odmora u posljednje vrijeme raste. Naime, nakon što su partneri na godišnjem odmiru proveli vrijeme zajedno te glumili sretnu obitelj, pri povrtaku kući tenzije eskaliraju, pokazalo je istraživanje internetske stranice HealBee koja pruža potporu nakon prekida veze i razvoda braka te u posljednje vrijeme bilježi sve veći broj posjetitelja.

'Ono što nas je najviše iznenadilo je činjenica kako se veliki broj roditelja osjeća primoranima ostati zajedno te zanemariti svoju osobu sreću radi dobrobiti djece, ne razmišljajući kako je djeci odrastati u domu u kojemu vlada neprijateljstvo. Osim što postoji vrlo realna mogućnost da djeca počnu sama sebe kriviti za roditeljsko nezadovoljstvo, razvod roditelja kad djeca porastu otvara mogućnost da i ona sama kasnije slijede roditeljske obrasce ponašanja', rekao je glasnogovornik studije.

Studija koja je obuhvatila dvije tisuće parova otkrila je kako se 83 posto parova više trudi jedno oko drugoga kada su djeca prisutna. Svaki treći par priznao je pak kako su najbliže prijatelje i rodbinu već obavijestili kako ne planiraju u budućnosti ostati zajedno, a čak 72 posto parova otkriva da iako zajedno žive da se već se osjećaju razvedeni te se samo pred djecom ponašaju poput para.

Istraživanje je također pokazalo kako šest od deset parova ostaje zajedno zbog djece te odlučuju pričekati s razvodom sve dok djeca ne napune 18 godina, a veliki broj odlučuje pričekati sve dok se dijete ne upiše na fakultet.