BRZO I UKUSNO

Super recepti sa samo tri sastojka

10.05.2013 u 08:00

Bionic
Reading

Lijepo je vrijeme konačno došlo i kome bi se dalo ići u kupnju s velikom listom namirnica, a onda još biti dugo u kuhinji? Ako i vi mislite tako, isprobajte jedan od recepata za fina jela koja imaju tek tri glavna sastojka

Uz nekoliko trikova poput gotovog tijesta za pizzu ili kora za pite ručak ne mora biti komplicirano jelo. Ne volite gubiti vrijeme u kuhinji, a ipak vam je važno da obrok bude kuhan i zdrav pa evo nekoliko sjajnih recepata.

Zgodne recepte za brza i ukusna jela s tri sastojka za Huffington Post dale su Marcia Kiesel i Liz Pearson

Pizza s limunom i mozzarelom

Sastojci:

jedno tijesto za pizzu
200 grama mozzarelle
1 limun narezan na tanke kolutiće
1 žlica maslinova ulja
sol i crni papar

Priprema

Nakon što ste razvaljali tijesto, složite sir, a na njega limun. Pošpricajte maslinovim uljem i stavite sol i papar po želji. Pecite dok rubovi tijesta ne dobiju hrskavi izgled, oko dvadeset minuta.

Pileća krilca u kineskom kupusu

Sastojci:

žlica soli
2 žlice crnog papra
ulje
1 kg pilećih krilca
pola kile kineskog kupusa
1 velika žuta paprika narezana na trakice

Priprema

Nakon što ste zagrijali pećnicu nauljite dva pleha i posložite krilca tako da nisu nabacana jedno na drugo te ih popaprite i posolite. Pecite oko pola sata pa dodajte papriku i nasjeckani kineski kupus te vratite u pećnicu dok povrće ne dobije tamniju boju, pet do sedam minuta.

Empanade s keljem i kozjim sirom

Sastojci:

žlica i pol maslinova ulja
oko 200 grama nasjeckanog kelja bez stabljike
pola žlice soli
malo crnog papra
oko 100 grama kozjeg sira
2 kore tijesta za pitu

Priprema

Zagrijte jednu žlicu maslinova ulja u velikoj tavici i dodajte kelj, sol i papar pa kuhajte povremeno miješajući tri do četiri minute. Preselite u zdjelu i kada se malo ohladi pomiješajte s kozjim sirom.

Kore izrežite na trokute jednake veličine. Na svaku koru stavite malo nadjeva u sredinu pa poklopite drugom i pritisnite rubove prstima dok ne zatvorite sve strane. Na vrhu nožem zarežite x i premažite s malo maslinova ulja. Ponovite postupak dok ne potrošite sav nadjev. Trokute stavite na premazani pleh i pecite oko 30 minuta.