TKO IH NE BI POŽELIO?

Stvaraju efekt ravnog trbuha: Ove laskave haljine preplavile su police trgovina

25.06.2023 u 21:10

Bionic
Reading

Brojni brendovi i ove sezone potrudili su se da ne manja raznolikih modela drapiranih haljina - od bezvremenskih verzija midi dužine do inačica koje slijede najveće trendove trenutka

Kroz modnu povijest (i sezone) drapirane haljine oduvijek su slovile kao jedne od omiljenijih. Obilježene naborima i padovima te preuzimajući ideju klasične elegancije, laskaju figuri i stvaraju efekt 'ravnog trbuha'.

  • +6
Drapirane haljine Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Na figuri pješčanog sata, koju karakterizira stas s proporcionalnim ramenima i bokovima te definiranim strukom, drapirane haljine naglasit će obline i istaknuti siluetu.

Imate li pravokutnu figuru, odnosno ramena, bokove i struk u ravnoj liniji, drapirani modeli haljina pomažu u stvaranju iluzije oblina, a u tom slučaju najbolje je potražiti verzije s drapiranom tkaninom oko struka ili bokova kako biste figuri podarili volumen i definiciju.

Ako imate šire bokove od ramena, drapirane haljine pomoći će uravnotežiti figuru dodavanjem volumena gornjem dijelu tijela. Vaš najveći saveznik u tom su slučaju haljine s drapiranjem u predjelu prsa ili s upečatljivim detaljima na ramenima za preusmjeravanje pažnje na gornji dio tijela.

Drapirane haljine laskava su opcija i za dame s figurom jabuke, što se posebno odnosi na verzije s preklopom oko struka.

  • +21
Haljine na preklop Izvor: Promo fotografije / Autor: Neven Bučević

Modeli drapiranih haljina i ove sezone stižu u brojnim verzijama zahvaljujući dizajnerskim brendovima i popularnim lancima trgovina uličnom modom, no ako ste u potrazi za elegantnom drapiranom haljinom za svečane prigode koje vas ovog ljeta očekuju, obratite pozornost na ovih pet silueta.

Drapirana haljina na preklop ima dijagonalno križanje sprijeda, stvarajući laskav efekt u području poprsja i struka, što rezultira elegantnim i vrlo sofisticiranim izgledom.

Haljine s asimetričnim i nepravilnim naborima na različitim područjima, poput dekoltea, struka ili bedara, privlače pažnju, osobito strateški postavljeni na način da istaknu obline ili prikriju određena područja.

Kaskadno drapirane haljine također su izvrsna opcija za svečane prigode jer prirodno stvaraju fluidan efekt s elegantnim rezultatima.

Haljina s drapiranim strukom može biti laskava opcija za isticanje struka i dodavanje volumena drugim dijelovima figure.

Haljine s drapiranjem na leđima stvaraju zanimljiv i upečatljiv efekt. Mogu to biti mekši i suptilniji ili dramatičniji nabori, ovisno o stilu koji preferirate.