novi trend

Strawberry brunette: Ovo je jedna od najljepših boja za kosu ovoga proljeća

28.03.2022 u 14:25

Bionic
Reading

Proljeće i nova sezona donose i novu, trendi boju kose koja nosi vrlo zavodljivo ime. 'Strawberry brunette' je crvenkasto smeđa nijansa te slovi za jednu od najljepših proljetnih boja kose

Nekoliko sezona 'Strawberry blonde' slovila je za apsolutnu kraljicu po pitanju boje kose u proljeće, no nova sezona i nova boja kose lako bi to mogli promijeniti. Nova trendi nijansa nosi ime 'Strawberry brunette' donosi dozu smeđe nijanse, no zadržava zavodljiv nježno crveni odsjaj karakterističan za 'Strawberry blonde'.

Nova, ove sezone vrlo poželjna nijansa sastoji se od mnogo različitih nijansi smeđih i ružičasto-crvenih pramenova, a ova sjajna kombinacija boja već je zapela za oko slavnim ljepoticama poput Zendaye i Kendall Jenner koje su svojoj tamnosmeđoj kosi ovog proljeća već dalje poseban i upečatljiv crvenkasti odsjaj.

'Strawberry brunette', odnosno smeđa boja s jagoda crvenim odsjajem savršen je odabir za prirodne brinete koje kosi ove sezone dati poseban sjaj. Prilikom bojenja kose prirodnom tonu dodaje se malo crvene ili bakrene boje što n kraju stvara odsjaj i presijavanje u boji jagode. Boju je moguće lako prilagoditi različitim stilovima bojanja, od balayagea do glossinga, a također se, prema želji može prilagoditi jačinu kontrasta u odnosu na smeđi ton.

Ovog trenda ne morate se odreći ako niste brineta. Naime i plava kosa se lako može prebojiti u . 'Strawberry brunette' no tu se svakako preporučuje posjetiti frizera jer ova promjena boje lako može dovesti do zelene ili narančaste nijanse kose. Način bojanja kose ovisi i o samoj teksturi kose te se prema tome odlučuje hoće li se kosa bojati nježnom bojom ili snažnim, bogatim pigmentima.

Ako vas je ova zavodljiva nijansa zaintrigirala i potaknula na razmišljanje o proljetnom osvježenju izgleda, ovi primjeri će vam poslužiti kao sjajna inspiracija.