SVE PROMJENE

Što sve možete očekivati u prvoj godini braka

24.08.2014 u 07:00

Bionic
Reading

Jednom kada kažete veliko 'da' i krenete u bračni život, prva godina mogla bi biti jako zanimljiva. Neke situacije i saznanja doživjet ćete baš u toj famoznoj prvoj godini

Evo što sve trebate znati:

Mogli biste se osjećati kao djeca koja se igraju
Možda prva godina braka neće biti sami med i mlijeko, ali vjerojatno će biti jedna od boljih. No zanimljivo je da ćete se tek trebati naviknuti da ste suprug/a i ponekad će vam se činiti kao da se pretvarate i da je sve igra. No s vremenom ćete se ipak naviknuti na nove 'titule'.

Nakon vjenčanja mogli biste patiti od 'post-party' depresije
Tjednima prije vjenčanja razmišljali ste o tisuću sitnica, stoga nije čudno što se čak 70 posto mladenki, nakon što veliki dan prođe, pokazalo je američko istraživanje, osjeća pomalo izgubljeno. Na sreću, ispred vas je cijeli zajednički život koji možete planirati i u tome i jeste cijela zabava.

Pitanja o bebi odmah će biti na tapeti
Vjenčanica vam se još neće ni vratiti s čišćenja, a veliko pitanje o bebi već će svi početi postavljati. 'I, ima li što?' S obzirom na to da je pitanje nevjerojatno neugodno i nepristojno, slobodno znatiželjnicima odgovorite da se stalno seksate, ali da ne želite otkriti koristite li zaštitu ili ne.

342686,341658,346267,342941
Svađat ćete se i miriti i tako u krug

Koliko god se trudili, dva odvojena života spojena u simbiozu zajedničkog domaćinstva često će biti uzrokom sitnih razmirica, ali i slatkih mirenja. No pripremite se na činjenicu da bi jedno drugom mogli poručiti i nekoliko sočnih uvreda. Ipak, prije svake svađe ili eskalacije duboko udahnite, izbrojite do deset, a ako se ipak posvađate, neka vas tješi što je pred vama super pomirbeni seks.

Veze s novom rodbinom nisu sprint, nego maraton

Veze s njegovom/njenom stranom obitelji sada su tu na duge staze. I vjerojatno ćete u nekim sitnicama izluđivati jedni druge, a uz puno poštivanja, strpljenja i ljubavi stvorit ćete temelje za dugoročno zdravu vezu.

Nedostajat će vam mama
Iako već godinama ne živite zajedno, nakon što krenete u zajednički život, shvatit ćete koliki je posao obavljala vaša mama i poželjet ćete da je još uvijek ponekad ona glavna, posebno oko obavljanja kućanskih obveza. Čak i kada je vaš partner ravnopravan u podjeli kućanskih poslova, imat ćete dana kada bi ih sve rado prepustili mami na brigu.

Seks će postati, hm… pomalo predvidljiv
Nemojte se prestrašiti. Strasti neće nestati, no život će upasti u određenu kolotečinu i postati predvidljiviji. Manje roller coastera više ugodnog putovanja. Komentari u prvoj godini vjerojatno neće biti poput onih 'boli me glava', ali će zvučati slično kao 'požuri se… serija samo što nije počela'.

Otkrit ćete neke navike za koje niste znali
Možda jedno od vas okreće vilice prema dolje kada ih stavlja u perilicu, a drugo voli kada su prema gore. Možda on vraća prazan 'tetrapak' u hladnjak, a vi kozmetiku ostavljate po cijeloj kupaoni. I to je ok. Uostalom, da ste od 0 do 24 sata savršeni, svi bi vas prijatelji mrzili.

Mogli biste dobiti neki grozan poklon
Postoji vjerojatnost da bi vam mogao kupiti neki užasno neromantičan dar, poput nove mikrovalne ili aparata za kavu. No uz jasne upute o omiljenom dućanu i stvarima koje su tamo, vrlo je vjerojatno da će se ipak vratiti s predivnim poklonom.

Jako je važno njegovati romantiku
Jednom kada medeni mjesec prođe, rado ćete se prisjećati tih bezbrižnih dana. Priuštite si jednom godišnje mali bijeg samo za vas dvoje, kako biste održavali romantiku i prisjetili se zašto ste se i vjenčali u prvom redu.