DOMINIRATE ILI GLEDATE

Što seksualne fantazije govore o vama?

13.09.2011 u 09:54

Bionic
Reading

Ležite na plaži, gleda vas tamnoputi stranac i jedva ste dočekali da vas uzme? Kakve god vaše seksualne maštarije bile, one mogu otkriti više o vašoj osobnosti od pustih fantazija

Prema knjizi Iana Kernera'Sex Detox', svaka naša fantazija spada u jednu od četiri najčešće skupine: dominacija, podčinjenost, egzibicionizam ili voajerizam.

Jedna od ovih kategorija može se protegnuti i na druga životna polja i otkriti malo više o osobi, piše Womenshealthmag.com. Stoga pročitajte u koju bi kategoriju spadale vaše fantazije i kako ih lakše ostvariti.

Dominacija - volite imati stvari pod kontrolom

Ugledali ste super tipa u dućanu i razmišljate samo o tome kako biste ga odvukli u skladište i odradili jedan na brzaka. Čim ste gotovi i zadovoljni, možete se vratiti u šoping.

Dijagnoza: Vaše želje za seksom su samo želje za seksom, bez emocionalne povezanosti. Žene najčešće seks povezuju s osjećajima pa je ovaj potez poprilično drzak.

Što vam treba: Manje priče, više akcije. Na večeri u restoranu liznite mu uho jezikom ili ga zadovoljite u automobilu. Vaša seksualnost izvire kada možete igrati na mjestima koja nisu svakodnevna, kaže Kerner.

Podčinjeni ste - predajete se u tuđe ruke

Jedna od fantazija je da se seksate kada ste umorni ili već napola spavate.

Dijagnoza: Nesigurni ste u sebe. Zbog toga u seksu uživate manje nego što biste htjeli i mogli. Da samo ležite i ne sudjelujete u činu, a partner radi sve umjesto vas, čini se kao idealni recept.

Što vam treba: Večer u kojoj ćete vi zadovoljiti njega. Naučit ćete otvoreno reći što vam treba, bez osjećaja da nešto loše radite. Predložite partneru da se izmjenjujete pa jednu večer posvetite više sebi, a drugu njemu. Kako se budete više upoznavali, bit ćete opušteniji i imat ćete više samopouzdanja. Isprobajte ovaj recept svakih nekoliko tjedana.

Volite dominaciju ili se prepuštate partneru?
Egzibicionizam – volite da vas gledaju

Mota vam se po glavi kako goli šećete po nekoj dalekoj plaži i slika vas nekoliko paparazza.

Dijagnoza: Egzotičnu destinaciju i ljude koji vam se dive zamišljate jer vam partner, posao ili obitelj ne dozvoljavaju da se previše opustite.

Što vam treba: Samotno putovanje na kojem možete iskočiti iz kože, ako to poželite. Upustite se u avanturu, spavajte pod zvijezdama, isprobajte rafting. Nađite se u potpuno novoj situaciji i to će vam iskustvo pomoći da razbijete uzorke koji se stalno ponavljaju i u spavaćoj sobi.

Voajer - volite gledati

Kada zaigrate solo, zamišljate vama poznate osobe kako se seksaju sa svojim partnerima.

Dijagnoza: Iza vaše znatiželje kako to rade drugi, posebno oni koje poznajete, stoji neki oblik kompetitivnosti. Jedan mali dio vas želi biti više poput njih.

Što vam treba: Fokusirajte se na sebe, a ne na druge. Umjesto da mislite na kvalitete koje imaju drugi ljudi, probajte raditi na tome da postanete osobom kakvu želite. Ne projicirajte svoje žudnje na druge ljude, već ih isprobajte s partnerom.