NAMETNITE SE OKOLINI

Što nas čini karizmatičnima?

01.09.2013 u 08:00

Bionic
Reading

U današnjem društvu iznimno je važno biti prepoznat. To nešto što čini određenog čovjeka naziva se karizma. Imate je vi, ali možda još nije probuđena. Vrijeme je da to promijenite

Karizma je, kažu stručnjaci, ono što nas čini autentičnima. Drugim riječima, svi se divimo ljudima koji su ono što jesu i prihvaćaju se takvima kakvi jesu. Jeste li vi među njima? Ako još niste, vrijeme je da probudite vlastite potencijale.

Pažljivo komunicirajte
Pripazite na način komuniciranja. Bilo bi dobro da iz govora izbacite poštapalice. Vježbom to možete postići. Govorite jasno i glasno. Tako ćete privući pažnju na sebe i ljudi će vas doživljavati ozbiljnije. Govorite polako jer na taj način dobivate na vremenu i možete razmisliti o onome što ćete reći. Pauze u govoru daju na važnosti. Ostanite vjerni sebi. Cijenite vlastita uvjerenja i nemojte uzmicati pred onima koji vas pokušavaju uvjeriti da su ta uvjerenja loša.

Pogreške gledajte kao prilike za učenje
Prihvatite da se pogreške i promašaji u životu događaju. Pronađite drugi kut gledanja na poteškoće i shvatite da su to vrijedne lekcije iz kojih možete učiti. Radite na sebi, pronađite uzroke koji su doveli do problema i krenite na putovanje koje će dovesti do predivnog razvoja osobnosti. Zapamtite da nitko nije savršen i da svi imaju problema. Uživajte u životu i nasmijte se svojim poteškoćama. Na taj način umanjit ćete njihovu veličinu.

Osvijestite vlastite vrijednosti
Napravite listu svega onoga što ste dosad u životu postigli. Pogledajte tu listu svaki put kad se osjećate nezadovoljno ili manje vrijedno. Napravite popis svojih prednosti i snaga te se podsjetite na njih barem jednom tjedno. Zapišite svoje ciljeve te napravite detaljan plan kako ćete ih realizirati. Zapamtite da se sva velika postignuća postižu korak po korak. Ako se nešto i ne ostvari, možda samo nije pravo vrijeme za to.

Zahvalnost ima veliku moć
Budite zahvalni. Ako realno pogledate svoj život, uočit ćete da je mnogo toga za što trebate biti zahvalni. Koncentrirajte se na ono što imate, a ne na ono što nemate. Razmišljate o svojim ciljevima, budite sretni što ste ih sposobni ostvariti i dobre stvari će vam se početi događati. Naučite prihvatiti kompliment. Shvatit ćete da nije tako teško reći 'hvala'. Naučite davati komplimente, ali činite to samo kada iskreno tako mislite. Život je davanje i primanje, stoga ga učinite ljepšim za sebe, ali i za druge.

I izgled se računa
Odjenite se za uspjeh. Nemojte se zapustiti i odvojite dovoljno vremena kako biste si složili odjevnu kombinaciju u kojoj ćete se dobro osjećati, ali i dobro izgledati. Vodite računa o higijeni. Redovno se tuširajte, depilirajte i manikirajte. Kad se tako brinete o sebi, odmah se osjećate bolje. Idealno je i započeti tjelovježbu, koja je dobra za tijelo i um. Pazite na držanje tijela. Hodajte uspravno jer ćete odmah bolje izgledati, a samim time ćete se i bolje osjećati.