COOL LOOK

Što napraviti kad vam dosade šiške? Uz ove ideje lakše ćete 'preživjeti' razdoblje dok ne narastu

27.05.2022 u 15:01

Bionic
Reading

Šiške su bez sumnje najveći ovosezonski trend, no ako su vam iz nekog razloga dojadile ili jednostavno se ne možete zamisliti po ljetnim vrućinama s njima, uz pomoć ovih savjeta uspjet ćete 'preživjeti' razdoblje dok ne narastu

Šiške su već neko vrijeme jedan od najvećih trendova kad se radi o frizerskim stilovima, pa svatko može pronaći varijantu koja mu najviše odgovara.

Osim toga, šiške imaju i pomlađujući efekt brišući mrske bore s čela te stavljajući u fokus lice.

Slažemo se da će 'zavjesa' šiške, kratke mikro šiške ili ležerne sa strane svakoj frizuri dati poseban šarm no mnogi ih ne mogu zamisliti na licu tijekom ljetnih vrućina. Što napraviti s njima kad ih više ne želimo?

S POTPISOM BOTTEGE VENETE

Poput street style zvijezde: Plavuša sa zagrebačke špice zna kako isfurati najpoželjniju torbicu na modnoj sceni

Pogledaj galeriju

Prijelazno razdoblje dok šiške ne izrastu na određenu duljinu često zna biti vrlo zamorno no uz pomoć određenih trikova ili uvijek poželjnih modnih detalja poput ukosnica ili rajfova, nekako ćete izgurati.

Na svu sreću, strogih modnih pravila nema pa ih čak ne morate niti sklanjati s lica već ih ponosno nosite i dok padaju preko očiju (ako vam ne smeta) poput manekenki na modnim revijama Chanel Resort 2022. i Saint Laurent za jesen/zimu 2021./2022.

Šiške nosite po sredini

Ako su vaše guste šiške već narasle preko obrva, postoje nekoliko stvari koje možete učiniti. Ako se vaša kosa lako oblikuje, možete lagano oblikovati šiške po sredini. Međutim, ako su vaše šiške vrlo guste zamolite svog frizera da skine malo težine sa sredine vaših šiški kako bi se lakše otvorile prema stranama. Cilj je 'razbiti' šiške po sredini kako bi se lakše uklopile u ostatak kosu.

Sa strane

Ako su vam šiške već narasle do očiju ili dalje, dobro je staviti ih na onu stranu lica koja vam je najugodnija i pustiti ih da se slijevaju u ostatak kose. I poigrajte se s uvijek dobrodošlim ukrasima za kosu kako biste kreirali cool ljetni look.

Ispletite mini pletenicu ili kosu podignite u polurep

Ako volite eksperimentirati s frizurama, kad šiške izrastu možete ih maknuti s lica i ako ih ispletete u malu pletenicu sa strane ili kosu pokupite u polurep! Vrlo jednostavno i praktično za ljeto.