TRENDI LOOK

Još se niste odvažili za promjenu? Ovo su najljepše boje kose za nadolazeće ljeto

27.05.2022 u 13:24

Bionic
Reading

Ljeto samo što nije tu, pa ako ste se poželjeli udahnuti živost svojoj kosi, vrijeme je da razmislite o novoj boji ili pak samo o osvježenju uz pomoć strateški raspoređenih pramenova

Premda su ovogodišnji trendovi u prvi plan istaknuli tonove crvene ili bogate smeđe, ljeti se mnogi odlučuju za tek nekoliko nijansi svjetlije tonove ili čak i češće, za samo strateški posvijetljene pramenove.

Tzv. sun kissed, topli i osunčani tonovi bez sumnje su najveći hit, a najpoželjniji su pramenovi koji izgledaju posve prirodno kao da ste se tek vratili s ljetovanja.

Dakako, ovakva tek malo svjetlija boja najbolje izgleda u kombinaciji s npr. trendi bijelim haljinama, espadrilama i cool torbicom od slame, pa nećete pogriješiti ukoliko se odlučite upravo za takve tonove.

Među najpopularnijim trendovima je i dalje efektni balayage kojeg se zaljubljenice u prirodan look nikako ne mogu zasititi.

NEPROLAZNI KLASICI

Poput slavnih ljepotica: Ovo su najljepše frizure za dame zrelije dobi

Pogledaj galeriju

To je i sjajna ideja za sve one koji nemaju vremena (i novaca) za češće posjete frizeru, a prednost ove frizure je da nema vidljivog izrasta.

'Balayage je klasik koji je i dalje na tronu popularnosti jer uvijek izgleda nevjerojatno cool. Cilj je postići što prirodniji efekt bez drastičnog posvjetljivanja, a korijen ostaje kakav je. Kako bi se dodatno istaknulo lice, dobro je dodati i pramenove sa strane', objašnjava španjolska frizerka Raquel Saiz.

  • +13
Jessica Alba Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Upravo posvijetljeni pramenovi sa strane balayageu daju jednu dodatnu, moderniju vibru.

Kako bi se postigao dodatni volumen uz pomoć igre svjetla, dobra je ideja pomiješati toplije nijanse poput pijeska i hladne, platinaste tonove. Topli tonovi preporučuju se i brinetama i vlasnicama kestenjaste kose koja izgleda divno osvježena uz pomoć pramenova u suptilnim tonovima đumbira, karamele, bakra ili oraha. 'Zatražite od vašeg frizera pramenove koji na neki način oponašaju prirodno posvijetljenu kosu od sunca', savjetuje frizerka.

I za koju god se boju odlučili, nemojte zaboraviti koristiti preparate koji će kosu duboko nahraniti budući da je posvijetljena kosa i kosa s pramenovima više sklona isušivanju.