BRZE I KORJENITE PROMJENE

Što donosi vladavina Škorpiona: Dobrodošli na tamnu stranu!

29.10.2022 u 07:26

Bionic
Reading

U nedjelju 23. listopada započelo je jedno od dvaju najintenzivnijih razdoblja godine, a oba su pod Marsovim nadzorom: ono prvo je vladavina Ovna i rađanje prirode u prvih mjesec dana proljeća; ovo sadašnje vladavina je Škorpiona i umiranje vegetacije usred jeseni. Sablasna je sezona u tijeku - dobrodošli na tamnu stranu!

Opasnost, misterij i uzbuđenje prožimaju zrak i jače djeluju na ljude nego u dosadašnjem tijeku godine. Vjerojatno opažate da postajete znatiželjniji, kreativniji, puteniji i privučeniji okultnim. Podložniji ste dubokim emocijama, a upravo su one najjači pokretači vaših ambicija i akcija. U ovo vrijeme vaša želja za moći buja, što daje naslutiti da ćete se odvažiti na brze i korjenite promjene.

Škorpionsko doba poznato je kao vrijeme previranja i preobrazbe, a ove su godine škorpionske energije osobito jake jer su uz Sunce u ovom znaku prisutni Venera i od nedjelje Merkur. Dok budu prolazila Škorpionom, ova će tri planeta raspiriti sukob Saturna i Urana, koji traje od početka 2021. To će zaoštravanje unijeti značajne društveno-ideološke promjene na globalnom planu, što će se odraziti i u pojedinačnim životima. Sudbonosno značenje tekućeg razdoblja podcrtano je mladim Mjesecom u Škorpionu uz pomrčinu Sunca 25. listopada i punim Mjesecom u Biku uz pomrčinu Mjeseca 8. studenog.

  • +11
Julia Roberts je Škorpion, rođena je 28. listopada 1967. Izvor: Profimedia / Autor: Rob Latour / Shutterstock Editorial / Profimedia

Obratite pažnju: samo dva dana nakon mlađaka prošlog utorka došlo je do promjene vlasništva Twittera, koji je kupio Elon Musk, nesklon vladajućoj američkoj Demokratskoj stranci. Upravo na dan pomrčine održat će se izbori za američki Kongres, koji bi mogli srušiti većinsku Demokratsku stranku. Bio bi to epohalan događaj koji bi preokrenuo odnos snaga ne samo u američkoj politici, nego i u Europi i na Dalekom Istoku.

  • +5
Kendall Jenner je Škorpion, rođena je 3. studenog 1995. Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Zadnjih desetak dana vladavine Škorpiona bit će ugodnije zahvaljujući pozitivnijoj planetarnoj slici. Sunce, Merkur i Venera naći će se u prijateljskom međuodnosu prema Jupiteru i Neptunu u Ribama i Plutonu u Jarcu, što daje naslutiti da ćemo uglavnom dobro podnijeti transformacije naznačene pomrčinama.