NOVITETI STILUS KNJIGA

Što čitati na plaži: Niz novih proznih i publicističkih hit-naslova

04.07.2022 u 10:23

Bionic
Reading

Nakladnik Stilus knjiga objavio je niz novih proznih i publicističkih hit-naslova, među kojima i svjetski bestseler američke spisateljice Nine de Gramont 'Afera Christie', maštovitu književnu rekonstrukciju čuvenog nestanka kraljice krimića Agathe Christie

Nina de Gramont, poznata i pod pseudonimom Marina Gessner, američka je spisateljica i profesorica na Sveučilištu Sjeverne Karoline Wilmington. Autorica je više romana. Afera Christie – jedan od najzapaženijih romana objavljenih na engleskom ove godine, u kojemu tematizira nestanak slavne britanske autorice krimića godine 1926. na punih 11 dana, donio joj je svjetsku slavu i iznimne pohvale kritike.

U izdanju Stilusa nedavno je objavljen i roman Otok morskih žena, raskošna saga nagrađivane hit-autorice Lise See koja se kroz priču o dvjema prijateljicama bavi fascinantnim fenomenom haenyeo uvrštenim na UNESCO-ov popis nematerijalne kulturne baštine čovječanstva. Vodič za dame: kako uloviti bogatog muža prvijenac je engleske spisateljice Sophie Irwin koji su kritičari Sunday Timesa uvrstili na popis najboljih romana objavljenih ove godine.

Ispod grčkog Mjeseca romaneskni je prvijenac omiljene britanske meteorologinje Carol Kirkwood, a 'Jednadžba srodnih duša' hit-roman o tome zašto se i kako zaljubljujemo autorica niza svjetskih bestselera Christine Hobbs i Lauren Billings koje objavljuju pod pseudonimom Christina Lauren.

Od publicističkih noviteta, tu je naslov 'Teški osjećaji', iskren i duhovit ilustrirani vodič kroz teške trenutke američkih autorica Liz Fosslien i Mollie West Duffy, u kojemu nude prikladne alate za bolje nošenje s nekolicinom najčešćih neugodnih emocija koje svakodnevno tište ljude suvremenog doba. Objavljena je i knjiga 'Muškarci su s Marsa, žene su s Venere' doktora Johna Graya, koja je i 30 godina nakon objavljivanja ostala najutjecajniji i najprodavaniji priručnik za veze.

U knjizi 'Medvjed, lav ili vuk' Olivia Arezzolo, vodeća australska stručnjakinja za spavanje, donosi znanstveno utemeljene savjete za bolji život i san temeljem poznavanja vlastitoga kronotipa. 'Tko je maknuo moj sir' Spencera Johnsona jedna je od najuspješnijih objavljenih poslovnih knjiga koja tematizira kako predvidjeti promjene, kako im se brzo prilagoditi, kako u njima uživati te kako biti spreman za nove brze promjene.