SIMBOL PRESTIŽA

Što će sada bogatašice bez najpoznatije torbe u povijesti?

31.08.2015 u 09:23

Bionic
Reading

Tvrtka Hermes objavila je da, nakon zahtjeva Jane Birkin o preimenovanju njihove poznate torbice zbog okrutnog postupanja prema krokodilima, pokreće istragu o načinu rada svojih opskrbljivača

Poznata britanska pjevačica i glumica Jane Birkin zahtijevala je od Hermesa da se njezino ime ukloni s otmjenog brenda poznatih torbi od krokodilske kože jer je užasnuta klaoničkom praksom jednog od Hermesovih opskrbljivača.

U izjavi prošlog mjeseca o tome da se ukloni njezino ime s torbica, koje stoje više od 20.000 eura, Birkin je to zahtijevala nakon što je vidjela video koji prikazuje kako su krokodilima naživo oderali kožu i šivali je na farmi u Teksasu koja opskrbljuje Hermes.

Hermesov izvršni direktor Axel Dumas naveo je da je tvrtka obavijestila Birkin kako su pokrenuli istragu o načinu rada farme te da će svojim opskrbljivačima postaviti više etičke standarde u pogledu tretmana krokodila.

'Nastojimo sačuvati prijateljske odnose s Jane Birkin', rekao je Dumas na predstavljanju polugodišnjih rezultata tvrtke te dodao da zasad nisu uključeni odvjetnici. 'S obje je strane puno emocija, no i dalje trebamo jedno drugo', naglasio je Dumas.

Torbica koja je dobila ime po Britanki Jane Birkin, slavnoj u šezdesetim godinama prošlog stoljeća, jedan je od najtraženijih luksuznih proizvoda, djelomice i stoga što se manji broj proizvodi nego što se traži pa uvijek postoje liste čekanja. Mnoge žene ne žele čekati više od godinu dana pa za birkinicu plaćaju skupe naknade od nekoliko tisuća eura specijaliziranim kupcima - izviđačima koji ih kupuju u njihovo ime.