OMILJEN ODABIR

Stigla je sezona sandala, a ove ravne modele obožavaju slavne dame

22.06.2023 u 14:32

Bionic
Reading

Sezona sandala je stigla, a ako postoji jedan brend koji stoji iza najvećih trendova ljetne obuće u posljednjih nekoliko godina, onda je to The Row

Luksuzni brend blizanki Mary-Kate i Ashley Olsen pokrenuo je trend fisherman sandala i tanga stilova, a nedavno je skromne crne japanke učinio vrhuncem estetike tihog luksuza.

Ove godine slavne osobe i modni insajderi preferiraju jednostavne dizajne. Nakon godina vrlo glomaznih potplata došlo je do značajnog pomaka prema aerodinamičnijim i vitkijim siluetama s minimalnim ukrasima.

Trendovi sandala u skladu su s raspoloženjem kakvo dominira na modnoj sceni, a očituje se kroz smanjene logotipe, prigušen stil i bazične komade povišenog izgleda.

Evo kakvi modeli ravnih sandala ove sezone uživaju najveću popularnost u svijetu poznatih dama.

Sandale s križnim prednjim remenjem

U pauzama od hoda crvenim tepihom u Cannesu, američka glumica Laura Harrier plijenila je elegancijom u stajlingom zaokruženim parom crnih sandala s detaljem križnog prednjeg remenja.

Sandale s dugim remenčićem

Također na filmskom festivalu u Cannesu, Uma Thurman odlučila se za par crnih sandala čiji se remenčić s dodatkom zlatne kopče omotava oko gležnja. Ovo je još jedan klasični stil sandala koji se s lakoćom uklapa u ljetne stajlinge.

  • +5
Ravne i udobne sandale Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Jednostavne japanke

Za jedan dan na Francuskoj rivijeri Kendall Jenner odabrala je chic minimalistički look u znaku prozirne tamnoplave haljine brenda Ami Paris, velike torbe talijanske Bottega Venete i para crnih japanki s potpisom brenda The Row, a one su brzo postale omiljene zbog svoje jednostavnosti – imaju vrlo ravan potplat i nemaju vidljive detalje ili oznake.

Sandale s prstenom za palac

Taylor Swift ovoga svibnja primijećena je kako dolazi u studio za snimanje u New Yorku noseći par tamnosmeđih kožnih sandala s ukrštenim remenima preko stopala i zlatnim kopčama. Spomenuti model dio je suradničke kolekcije brendova A Emery i Matteau. Najistaknutija značajka ovih sandala je kožni prsten oko nožnog palca - to je mikrotrend čija popularnost dolazi do izražaja i ove ljetne sezone.

Sandale s minijaturnom petom kitten

Katie Holmes nosila je najmanju kitten potpeticu na svijetu na Keringovom događaju ‘Women in Motion Talk’ u Cannesu. Njezine sandale djelo su brenda Le Monde Beryl i imaju petu od 35 milimetara.

Najljepše plaže u Hrvatskoj Izvor: Pixsell / Autor: Pixsell; montaža Neven Bučević