NESTALI MILIJUNI

Srpska manekenka uhićena zbog pronevjere

08.04.2010 u 11:02

Bionic
Reading

Poznata srpska manekenka Katarina Rebrača uhićena je zbog sumnje da je pronevjerila 37 milijuna dinara, odnosno preko 270.000 kuna koje su donatori uplaćivali u Fondaciju za pomoć oboljelima od raka dojke

Uhićena 37-godišnja manekenka poznata je u Srbiji kao osnivačica Fondacije Katarine Rebrače za prevenciju i liječenje oboljelih od raka dojke. Rebrača je uhićena u srijedu poslijepodne zbog sumnje da je trošila novac u privatne svrhe te je zadržana, zajedno sa svoje tri suradnice koje su također uhićene, u pritvoru. Nakon 48 sati izaći će pred istražnog suca koji će odlučiti o pokretanju sudskog postupka protiv njih.

Policija je navodno počela istraživati poslovanje Fondacije nakon što je Institut za onkologiju i radiologiju Srbije u Beogradu podnio prijavu Ministarstvu zdravlja.

Rebrača je rođena 1972. godine u New Yorku i kći je hokejaša Nikole Rebrače i umjetnice Sandrine Vagner. Manekensku je karijeru započela vrlo rano u New Yorku, a u Beograd se doselila 2000. godine kada je osnovala modnu agenciju K models i Fondaciju za borbu protiv raka dojke. Okušala se i u glumi, i to u filmu 'Sajam taštine' Briana De Palme.