MINIMALIZAM VIŠE NIJE 'IN'

Spoj elegancije i zavodljivosti: Evo kakve se vjenčanice nose u ovoj godini

08.04.2024 u 19:42

Bionic
Reading

Prošla godina označila je kraj pandemijskom minimalizmu vjenčanja, a samim time i povratak raskošnih, pa i ekstravagantnih vjenčanica. Ove godine dizajneri su pronašli nove načine da se odmaknu od tradicije i mladenkama pruže spektakularan look

Ako je za vas 2024. godina ona u kojoj ćete izreći 'sudbonosno da', vjerojatno ste već krenuli u potragu za vjenčanicom koja će obilježiti jedan od najvažnijih dana u vašem životu.

Iako je najvažnije odabrati onu u kojoj se osjećate kao da je stvorena za vas, nikad nije loše uputiti se u aktualnosti u svijetu mode kako biste našli onu koja je dobitni spoj vašeg stila i najnovijih trendova.

Mini haljine

Nakon što se Kourtney Kardashian udala za Travisa Bakera u vjenčanici mini kroja, a ubrzo je isti stil izabrala i Sofia Richie-Grainge, postalo je jasno da govorimo o novom hit modelu.

To su prepoznali i dizajneri te su za 2024. pripremili niz kratkih vjenčanica, vješto spajajući eleganciju i zavodljivost.

'Kada je riječ o formalnim vjenčanjima kod matičara, možemo reći da mladenke oduvijek biraju ovaj stil, no rjeđe se nosio u crkvama. Ove godine spremni smo i na to - sve što je potrebno jest nadogradnja raskošnim velom ili plaštem koji ćete kasnije skinuti i partijati u minici do kasno u noć', rekla je dizajnerica Kate Halfpenny.

Naglasak na modnim dodacima

'Ove godine bilježimo porast od 50 posto u pretraživanju vjenčanih dodataka za kosu. U našu svadbenu ponudu za 2024. uvrstili smo mašne i trake za glavu, rukavice, pletenice i mrežaste velove, a teško je reći što je traženije', pojašnjava tržišna direktorica u Net-A-Porteru, Libby Page, dok je vlasnica studija za prodaju vjenčanica Jess Kaye otkrila:

'Toliko mladenki voli maksimalistički look, posebno kada je u pitanju stiliziranje njihove odjeće. Duge operne rukavice, odvojivi rukavi, marame oko vrata – dodaci su nevjerojatan način da promijenite svoj izgled tijekom svadbenog dana, a trenutačno su iznimno popularni.'

Posebno se ističu statement odvojivi rukavi jer podižu i najjednostavniju vjenčanicu te vam pružaju priliku da njihovim skidanjem u cijelosti preobrazite svoj izgled za kasniju zabavu.

Kombiniranje raznih materijala

Miješanje tekstura uvijek je dobar način da podignete svoj izgled i učinite ga efektnijim, a znamo koliko je ostavljanje snažnog dojma bitno za svaku mladenku.

SUPRUGA nba zvijezde

Ni japanke nisu zasjenile izazovnu vjenčanicu ove mladenke u Dubrovniku

Pogledaj galeriju

'Kombiniranje raznih tekstura tkanina bit će stvarno bitno u 2024. Šifon i svila te svila i organza vrlo su popularna kombinacija. Ovakav spoj dodaje mekoću i ženstvenost svakoj odjeći, ali je i poželjan zato što miješana tekstura stajling čini suvremenim i modernim – a ne pretjerano tradicionalnim.'

Spušten struk

Nizak struk neodoljivo je ženstven, no mnoge mladenke uvjerene su da nemaju dovoljno vitku liniju za taj izazovan kroj. Stručnjakinje tvrde da su najčešće - u krivu!

'Mladenke se iznimno često iznenade koliko im dobro pristaju vjenčanice niskog struka, iako ih se neke ne usude ni probati. Čine divnu djevojačku siluetu, nevjerojatno su laskave i tako cool', kaže Kaye.

Strukturirani steznici

Da, steznici su se vratili! Y2K favorit probio se i u kategoriju vjenčanica te od sada u velikom broju dolaze sa strukturiranim korzetom.

'U 2024. mladenke vole chic strukture koje se lako postižu korzetom. Čak i ako im je on previše, biraju pripijene, strukturirane siluete, a mnoge ih kombiniraju s fluidnijim dodacima za iznimno upečatljiv izgled', pojasnila je Kaye.

Inspiracija slavnim osobama

'Kultura slavnih oduvijek je utjecala na modu, ali svadbena odjeća je u posljednjih nekoliko godina napredovala, a slavne osobe pokazuju nam sva svoja izdanja na društvenim mrežama, čime dodatno potiču mladenke na kopiranje. Stoga smo i svoju ponudu uskladili s onime što nose zvijezde i imamo bogatu ponudu za razne zabave uoči vjenčanja, zabave dobrodošlice, djevojačke večeri i slično', kaže Page.

klasika uvijek prolazi

Lijepa grofica oduševila je jednostavnom i elegantnom vjenčanicom

Pogledaj galeriju

U ponudi ćete tako lako pronaći vjenčanice nalik sad već proslavljenom modelu koji je prošlo ljeto nosila Sophia Richie-Grainge ili pak minimalističke modele iz 90-ih, po uzoru na modnu ikonu Carolyn Bessette-Kennedy.

Transformacija

Naposljetku, u 2024. naglasak je na ostavljanje snažnog dojma, a jedan od najboljih načina jest potpuna transformacija. Birajte glamurozni veo, puf rukave ili maksi plašteve koje ćete kasnije skinuti i pojaviti se u posve novom looku.

vjenčanje golferske zvijezde

Poseban detalj: Mladenka je oduševila vjenčanicom koja samo na prvi pogled djeluje klasično

Pogledaj galeriju

'Naše upečatljive suknje popularnije su nego ikad jer mladenke žele postići wow efekt. Koriste ih da bi u jednom trenutku u njima izgledale spektakularno i glamurozno, a u drugom ih jednostavno skinule i zablistale kao oličenje elegancije i chic minimalizma', zaključuje Halfpenny.