ČISTO PODMORJE

Solaris dobio bijelu zastavu

26.06.2013 u 13:03

Bionic
Reading

Bianca Jagger, svjetska ambasadorica za ljudska prava, u petak, 28. lipnja, svečano će dodijeliti Solarisu bijelu zastavu za čistoću podmorja. Solaris Beach Resort domaćin je ekološke akcije čišćenja podmorja, u sklopu Global Underwater Awareness Association (GUWAA) pod vodstvom osnivača Kristijana Curavića, nositelja svjetskog rekorda u ronjenju na dah, uz potporu Biance Jagger i Bernieja Ecclestonea te sudjelovanje brojnih hrvatskih celebrityja

Bianca Jagger, svjetska ambasadorica za ljudska prava, svečano će dodijeliti Solarisu priznanje za čistoću podmorja - bijelu zastavu - u sklopu priznate svjetske ekološke manifestacije GUWAA (Global Underwater Awareness Association) kojoj je Solaris Beach Resort domaćin od 28. do 30. lipnja.

Global Underwater Awareness Association (GUWAA) je neprofitna, nevladina ekološka udruga kojoj je cilj očistiti mora, rijeke i jezera te istovremeno osvještavati ljude o posljedicama onečišćenja istih, u smjeru podizanja kolektivne ekološke svijesti. Osnivač udruge je Kristijan Curavić, nositelj svjetskog rekorda u ronjenju na dah, uz potporu Biance Jagger, svjetske ambasadorice za ljudska prava i Bernieja Ecclestonea, prvog čovjeka F1.

Solaris Beach Resort ponosni je domaćin ove svjetske ekološke manifestacije. Okupit će se brojne hrvatske zvijezde, među kojima su svoj dolazak potvrdili: Goran Navojec, Rene Bitorajec, Mario Valentić, Mirna Maras, Zuhra, Doris Pinčić, Antonija Blaće, Stjepan Božić, Robert Kurbaša, Petar Dragojević, Mate Rudan, Tomo Vrdoljak i brojni drugi. Veličinu ovog događaja dodatno upotpunjuje dolazak svjetske ambasadorice za socijalna i ljudska prava te ujedno članica GUWAA organizacije, Bianca Jagger.

Solaris Beach Resort prepoznat je kao resort s izuzetnom brigom o okolišu, uređenju te ekološkoj osviještenosti. Time je dobio priliku i čast da mu se dodijeli bijela zastava, druga po redu na svjetskoj razini, odmah uz Monaco i princa Alberta. Bijela zastava dodjeljuje se kao priznanje za čistoću podmorja. Bit će to još jedno značajno priznanje hotelskoj kući Solaris, jednoj od najpoželjnijih turističkih destinacija.

Cijela ova ekološka manifestacija zamišljena je na način da hrvatske zvijezde krenu iz svoje baze - Solarisa - galijom na otok Krapanj, najniži otok na svijetu, koji se nalazi nasuprot Brodarice, Kristijanovog rodnog mjesta. Na Krapnju se odvija akcija čišćenja podmorja u timovima u koje su zvijezde raspoređene uz pratnju profesionalnih ronilaca. Cijela manifestacija bit će popraćena zabavnim programom i brojnim iznenađenjima.