MODNA INSPIRACIJA

Smeđe haljine nikada nisu bile poželjnije, a ovako ih nose poznate dame

18.01.2024 u 13:51

Bionic
Reading

Od modnih revija i crvenog tepiha pa sve do gradskih ulica, haljine u bogatim nijansama smeđe nalaze se u središtu pozornosti

Kao što se u velikom stilu vratila u svijet interijera, smeđa boja u svim svojim nijansama uzela je veći zamah i na modnoj sceni, a posebno neodoljivom pokazala se u formi haljina.

Unazad nekoliko sezona, crna boja ustupila je mjesto nekim drugim poput smeđe. U aktualnoj sezoni, smeđa je 'zagrijala' siluete haljina brendova poput Alaïe, Fendija i francuskog Chloéja.

Fascinaciju bojom koja se tradicionalno smatrala neutralnom i donedavno bivala podcijenjenom brojni vide u porastu interesa za modnim minimalizmom i prirodnom ljepotom, ali i potrebom za stvaranjem capsule kolekcije u ormaru od osnovnih komada.

Mala smeđa haljina tako je postala idealna alternativa crnoj, barem ako je suditi po stajlinzima poznatih fashionistica i dama iz svijeta slavnih.

Zvijezda filma 'Barbie', glumica America Ferrera, posljednja je u slavnom nizu koja je crvenim tepihom prodefilirala u haljini smeđe boje, a njezin odabir činio je svjetlucavi model Alberte Ferretti - u kakvom se pojavila na dodjeli nagrada Critics' Choice.

  • +4
Vincent Cassel i Tina Kunakey Izvor: Profimedia / Autor: MARIA LAURA ANTONELLI / SHUTTERSTOCK EDITORIAL / PROFIMEDIA

Američka 'it' djevojka Hailey Bieber pobrinula se za nezaboravni modni trenutak u smeđoj haljini, odabirom verzije zavodljivih proreza s potpisom brenda Saint Laurent, dok je nova ikona stila, Tina Kunakey, na filmskom festivalu u Veneciji 2022. godine očarala u haljini od smeđe kože s potpisom brenda Alaïa.

Nešto kasnije, na dodjeli CFDA nagrada 2022. godine, u smeđoj haljini istaknula se najpoznatija plus-size ljepotica, Ashley Graham.

Blake Lively Izvor: Profimedia / Autor: DIMITRIOS KAMBOURIS / GETTY IMAGES / PROFIMEDIA

Zvijezda 'Tračerice', Blake Lively, također nije odoljela zovu smeđe u formi haljine. Prošlog svibnja na otvaranju trgovine brenda Tiffany & Co sve je zadivila u kožnom modelu dizajnera Brandona Maxwella, upotpunjenom zlatnim nakitom draguljarske kuće i sandalama brenda Christian Louboutin .

Isti učinak izazvala je i manekenka Jasmine Tookes koja se odlučila za dramatičnu smeđu Kayat haljinu za sudjelovanje na godišnjem skupu medijske kompanije The Business of Fashion u Parizu.

Glumica Zoë Kravitz nam je pak dala novi prijedlog. Kako bi prisustvovala svečanosti Academy Museum u prosincu prošle godine, odlučila se za haljinu satenskog sjaja brenda Saint Laurent koju je pojačala dijamantnim nakitom Tiffany & Co.