stajliš skandinavke

Slove za jedne od najbolje odjevenih dama na svijetu, a ovoj kombinaciji boja posebno su naklonjene

20.08.2021 u 10:51

Bionic
Reading

Posljednjih godina na svjetskoj street style sceni, chic Francuskinje dobile su konkurenciju u stajliš Skandinavkama. Svojim stilom odijevanja ne prestaju intrigirati zaljubljenice u modu diljem svijeta, a na nedavno održanom Tjednu mode u Kopenhagenu ponovno su potvrdile svoju zaluđenost ovom posebnom kombinacijom boja

Nakon što je godinama vječna inspiracija mnogih zaljubljenica u modu bio francuski chic, unazad nekoliko sezona modni se svijet ne prestaje diviti načinu na koji svoje odjevne kombinacije slažu Skandinavke.

DOMINACIJA SKANDINAVKI

Kako ove jeseni modno zablistati? Dame iz hladnijih krajeva imaju pregršt ideja

Pogledaj galeriju

Prošla su vremena kada su skandinavke isključivo povezivane s minimalističkim stilom odijevanja u znaku neutralnih boja. Posljednjih sezona ne kriju koliko uživaju i s kakvom lakoćom nose komade efektnih uzoraka i boja, a pogledom na njihove fotografije tijekom Tjedna mode u Kopenhagenu, sasvim je jasno koliko preferiraju kombinacije u znaku roza i crvene boje.

Street style zvijezde na Tjednu mode u Kopenhagenu Izvor: Profimedia / Autor: Cornel Cristian Petrus / Shutterstock Editorial / Profimedia

Crvena boja u stajlinzima tradiconalno dominira i privlači posebnu pozornost, odiše samopouzdanjem i naglašava ženstvenost dok ružičasta s druge strane odiše nježnošću, romantikom i vječnom zaigranošću. Spajanjem ove dvije, na prvi pogled nespojive boje, kao rezultat dobiva se sjajna i upečatljiva kombinacija koja u sebi ima notu elegancije, senzualnosti i romantike, a njbolji dokaz tomu su stajlinzi stajliš dama iz hladnijih krajeva.