TRENDI BALAYAGE

Slavne trendseterice ne odustaju od ove boje kose koja ne zahtijeva česte odlaske frizeru

05.08.2020 u 16:50

Bionic
Reading

Usprkos bezbrojnim novim trendovima koji se stalno pojavljuju, suptilna tehnika nijansiranja pramenova, balayage ne silazi s top ljestvica popularnosti i još uvijek je jedan najtraženijih stilova u frizerskim salonima diljem svijeta

Za razliku od drugih tehnika bojanja, koje često vode do vidljivog izrasta, prugastih pramenova s vidljivim prijelazima ili izblijedjele boje, balayage se vremenom integrira s kosom koja raste te izgleda kako da vam je kosa prirodno posvijetlila.

Pa ako tragate za bojom kose oko koje se nećete puno pomučiti i koja ne traži česte odlaske frizeru, nećete pogriješiti ukoliko se odlučite upravo za ovu tehniku, idealnu i za ljeto.

Iako je ovaj frizerski trend prisutan već nekoliko godina, obožavaju ga mnoge fashionistice poput Olivije Palermo, Jessice Albe, Gisele Bündchen​​​​​​​, Elizabeth Olsen, Rose Byrne, Cindy Crawford, Suki Waterhouse, Gigi Hadid...

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

🤖 donate.omaze.com/Mexico

Objavu dijeli Elizabeth Olsen (@elizabetholsenofficial)

Jedva vidljivi pramenovi idealni su za sve one koji ne vole dramatične tehnike posvjetljivanja kose i mrski tamni korijen koji svako malo treba osvježavati u frizerskom salonu. Premda izrada ovakvih pramenova traje nekoliko sati, prednost balayagea je u tome što nećete morati brzo kod frizera kao kod klasičnih pramenova.

Balayage sudeći po svemu nikamo ne ide, a stručnjaci za nijansiranje stalno eksperimentiraju s novim kombinacijama boja i tehnikama nanošenja boje kako bi se postigao što nježniji i prirodniji izgled.

Zbog čega je balayage tako privlačan? Radi se o tehnici bojanja kod koje se boja nanosi kistom u slobodnom stilu, a najvažnije je da boja bude postupno vidljiva bez oštrih prijelaza. Stoga se preporučuje pramenove posvijetliti samo za par nijansi, ne više kako bi se postigao efekt kao da vam je kosa posvijetlila na suncu.

Pramenovi pri korijenu trebaju biti izrazito tanki, a prema krajevima sve širi. Prilikom nijansiranja preporučuje se da su nijanse što sličnije prirodnoj boji kose budući da intenzivnije boje brže blijede od nježnih, prirodnih nijansi.

Prednost balayagea je u tome što doista ne traži stalne odlaske frizeru pa ćete mjesecima biti mirni, a podjednako je dobro rješenje i za brinete i plavuše. Ipak, ne zaboravite na njegu kose hidratantnim maskama ili bogatim proizvodima za sjaj.

Ako imate svjetliju podlogu, kosu njegujte ljubičastim šamponom kako biste zadržali prirodan sjaj i riješili se nepoželjnih žuto-narančastih tonova.