OKUS JESENI

Slasna torta od sira s bundevom

26.11.2012 u 15:44

Bionic
Reading

Torta od sira hit je među mnogima, a ako je i kod vas isti slučaj, probajte ovu omiljenu slasticu oplemeniti pravim jesenskim okusom - bundevom

Torta od sira idealna je za svaku priliku, a ako ste ju do sada radili, isprobajte recept po preporuci Real Simple s bundevom.

U klasičnu tortu od sira stavite i bundevu
Sastojci:

110 grama petit keksa
4 žlice rastopljenog maslaca
220 grama sira
1 i pol šalica smeđeg šećera
4 velika jaja
1/4 šalice brašna
1 žličica pimenta
1 žličica mljevenog đumbira
1 žličica mljevenog cimeta
1/2 žličice soli
420 grama pasirane bundeve
3/4 šalice vrhnja za šlag
1/4 šalice kiselog vrhnja
1 žlica šećera u prahu

Priprema:

Pećnicu treba zagrijati na 170 Celzijevih stupnjeva. Rukom izmrvite kese u sitne komadiće, a zatim ih u mikseru dobro izmiješajte s maslacem. Smjesu prstima dobro utisnite u dno kalupa u kojem ćete peći podlogu. Da se smjesa ne bi lijepila, možete dno i stranice malo namazati maslacem.

Električnom miješalicom promiješajte sir i smeđi šećer dok se ne stvori srednje glatka masa. Za to obično treba oko dvije minute. Zatim dodajte jaja, piment, đumbir, cimet i sol pa još jednom miksajte te na kraju ubacite bundevu te sve dobro promiješajte. Smjesu istresite u kalup za pečenje i pecite dok smjesa ne postane čvrsta. Učini li vam se da gornji sloj previše tamni, prekrijte kalup folijom do kraja pečenja.

Nakon pečenja, kolač prvo ostavite da se ohladi, a zatim ga stavite u hladnjak da se stisne najmanje dva sata. Prije serviranja izmiksajte vrhnje za šlag i kiselo vrhnje i šećer u prahu pa premažite tortu i izrežite na kriške.