GILLIAN ANDERSON

Sjećate li se agentice Scully iz 'Dosjea X'? Slavna glumica izgleda bolje no ikada

05.04.2021 u 15:54

Bionic
Reading

Gilian Anderson, glumica koja se proslavila ulogom mudre agentice Dane Scullly u hit seriji 'Dosjei X' slavila je ove godine na dodjeli nagrada SAG Awards

Iako se dodjela tradicionalnih nagrada za koje upućeni kažu kako najbolje predviđaju tko će slaviti na dodjeli nagrada Oscar, održala u posebnim uvjetima pa su se slavni javljali iz svojih domova, nije nedostajalo glamuroznih večernjih izdanja, a zasigurno među najzapaženijima bila je i Gillian Anderson.

Glumica koja je nagrađena za briljantnu ulogu Margaret Thatcher u 'Kruni' izgledala je fantastično u raskošnoj crvenoj haljini bez naramenica s potpisom Dolce & Gabanna, a svi se slažu kako Gillian, inače rođena Amerikanka koja je kao djevojčica devet godina živjela u Engleskoj, izgleda nikad bolje.

Elegantan stajling 52-godišnjakinja profinjene ljepote upotpunila je nakitom Chopard i štiklama u crvenoj boji.

Anderson je slavila na kraju u žestokoj konkurenciji za najbolju glumici u dramskoj seriji u kojoj su bile i Olivia Colman ('The Crown'), Emma Corrin ('The Crown'), Julia Garner ('Ozark') i Laura Linney ('Ozark').

  • +10
Dodjela nagrada SAG Izvor: Profimedia / Autor: for SAG Awards / Shutterstock Editorial / Profimedia

Upravo je četvrtu sezonu Netflixove hit serije 'Kruna' obilježila uloga prve britanske premijerke Margaret Thatcher, a koja je s punim povjerenjem dodijeljena Gillian. Mnogi se slažu kako je to za nju uloga života nakon što joj je većinu glumačke karijere obilježila ona detektivke Dane Scully u 'Dosjeima X'.

Upravo zahvaljujući Scully, Gillian Anderson osvojila je i nekoliko glumačkih nagrada, ali i dobila nove uloge itekako vrijedne spomena. Bila je tako detektivka Stella Gibson u seriji 'Pad', a potom i seksualna terapeutkinja Jean Milburn u seriji 'Sex Education'.