ŽENA ZA POŽELJETI

Seksi Julie odbacila sve osim novčanica

30.03.2012 u 11:54

Bionic
Reading

Djevojka u novčanicama samo je jedna od egzotičnih ljepotica koje će vas ove subote oduševiti u predstavi 'Cabaret New Burlesque' u dvorani Kina SC

Pet američkih burlesknih diva i jedan od pionira muške burleske (boyleske) nastupit će u subotu pred zagrebačkom publikom u 75-minutnom programu koji je već osvojio brojne europske pozornice.

U predstavi 'Cabaret New Burlesque' spaja se glamurozna odjeća i njezino skidanje, kabaretski šarm i suptilne provokacije, politički komentar na zemlju iz koje dolaze, ali i humorističan odgovor na licemjere koje određuje javni moral.

Uz originalan postav skupine, koju je okupila producentica Kitty Hartl, na hrvatsko gostovanje stiže i legendarna Catherine D'Lish, originalna kupačica u čaši šampanjca, koja i za burlesknu ikonu Ditu Von Teese radi koreografije i kostime. Iako u Zagrebu gigantskog šampanjca neće biti, to ne znači da neće biti i razloga za gigantsko slavlje.

Jedna od izvođačica, Mimi Le Meaux, koju zovu i tetoviranom Merlinkom naših dana, upravo u subotu slavi svoj rođendan. Bit će to možda i najposjećeniji rođendan te burleskne plesačice koja inspiraciju crpi iz striptiz točaka pedesetih godina te kultnih horor filmova.

Osim radne proslave rođendana na sceni Kina SC, u neformalnoj atmosferi ona će se nastaviti i u Kinu Europa, gdje se od 23 sata pa do ranog jutra održava službeni afterparty događaja, uz slobodan ulaz. Za burlesknu glazbenu pozadinu na afteru je zadužen DJ Ivan Krželj (muzikfantastique) i svi su pozvani.

Dirty Martini, Julie Atlas Muz, Kitten on the Keys, Roky Roulette, Mimi Le Meaux i Catherine D'Lish i narednih će dana ostati u Zagrebu koji žele pomno istražiti, a svoja burleskna znanja i iskustva prenijet će i na radionici za domaće polaznice.

Posljednje raspoložive ulaznice za zagrebačku izvedbu mogu se kupiti u Dancing Bearu (Gundulićeva 7), Octopus piercing studiju (Gundulićeva 37) ili na blagajni Kina SCprije same predstave.