ZA SAVRŠEN LOOK

Saznajte odmah, zahvalite nam kasnije: Profesionalni make up trikovi koje bi trebala znati svaka žena

25.01.2021 u 11:14

Bionic
Reading

Ako se pitate zašto vašoj prijateljici make up traje cijeli dan, a vama se tekući puder na dijelovima skine već nakon dva, tri sata, zašto nikako ne možete izbjeći slijepljene trepavice i kako izbjeći ruž na zubima, odgovore na ova pitanja saznajte u nastavku

Možete potrošiti brdo novca na high end šminku, možete svaki dan vježbati vještinu šminkanja i gledati gomilu videa na YouTubeu kao inspiraciju za svoj make up, no ako ne znate određene profesionalne trikove, teško da će vaš make up izgledati jednako kao kad vas našminka vrhunski vizažist.

U ovom poslu postoji jako puno proizvoda koje kao laici vjerojatno niste koristili i tehnika za koje nikad niste čuli. No ne dajte se obeshrabriti, jer čovjek uči dok je živ. Svakodnevnim vježbanjem svoje vještine šminkanja sigurno ćete izbrusiti do savršenstva, a na tom putu koristit će vam nekoliko beauty trikova za koje znaju samo profesionalni vizažisti.

1. Blendajte tekući puder od sredine lica prema rubovima

Bez obzira upotrebljavate li četku, spužvu ili prste za nanošenje tekuće podloge, uvijek počnite od nosa i ispod očiju, tj. od sredine lica i blendajte prema rubovima, bez dodavanja više proizvoda. Ne samo da ovo područje obično zahtijeva najviše prekrivanja (crvenilo, podočnjaci, miteseri...), već na taj način postižete vrlo prirodan izgled, bez straha od vidljivih prijelaza na vratu.

  • +7
Puderi za 40+ Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

2. Konturirajte ovisno o svojim crtama lica

Ako gledate upute za oblikovanje lica konturama, primijetit ćete da svugdje stoje iste rečenice - tamnije nijanse dodajte na vrhu čela, s bočnih strana nosa te preko jagodičnih kostiju. Problem je u tome što je ova pravila nemoguće primijeniti jednako na svima - konturiranje moramo prilagoditi licu.

Razmislite o tome. Stavljanjem tamnije sjene na vrh čela automatski smanjujemo čelo, što je super savjet za nekog tko ima visoko čelo, no što ako imate nisko čelo? Isto je s nosom. Konturiranjem obje strane nosa tamnijom nijansom i isticanjem središnje linije svjetlijom vizualno ćemo produžiti nos. Ako već imate dugačak i tanak nos, vjerojatno ga ne želite učiniti dužim nego što već jest.

Dakle potrebno je prilagoditi uvriježena pravila konturiranja svome licu.

3. Do savršenih usana uz pomoć praktičnog trika

Vizažistica Cher Webb otkrila je jednom prilikom kako je najbolji način da uklonite višak ruža (i samim time da izbjegnete ruž na zubima) sisanjem palca. Da, dobro ste pročitali! Obično nanesete puno više proizvoda nego što je to potrebno. Sisanjem palca pokupit ćete sav višak ruž koji se nakupio s unutarnje strane usana. Ovaj je trik vrlo jednostavan, ali i vrlo učinkovit.

  • +15
Nude ruževi Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

4. Naučite baratati maskarom

Ako utvrdite da vaše trepavice nakon nanošenja maskare uvijek izgledaju nezgrapno i slijepljeno, to se obično događa iz dva razloga. Ili ste kupili pogrešnu maskaru ili trebate poraditi na svojoj tehnici nanošenja.

Najbolji način nanošenja maskare za razdvojeni i bujni efekt trepavica je tako da postavite četkicu što bliže liniji oka, a potom četkate trepavice prema gore. Pokušajte maknuti četkicu prije nego njome dosegnete vrhove trepavica. Time ćete izbjeći nakupljanje viška maskare i stvaranje grudica na vrhu trepavica.

  • +15
Najbolje maskare za duge i bujne trepavice Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Također predlažemo da u svoju beauty rutinu obavezno ubacite uvijač za trepavice. Prije nanošenja maskare uvijte trepavice u svega nekoliko sekundi. One će na taj način biti podignute i automatski izgledati duže, pa nećete morati nekoliko puta prolaziti maskarom po trepavicama.

OVDJE saznajte koja se 'čarobna' maskara od 70-ak kuna rasprodala već četiri puta.

5. Obavezno setirajte lice

Bez obzira koliko se trudili oko nanošenja tekuće podloge ili koliko kvalitetan proizvod kupili, make up neće izgurati dan ako iz svoje rutine izostavite setirajući puder. Ovaj naizgled nevažan proizvod iznimno je moćan saveznik u očuvanju make upa postojanim.

  • +8
Setirajući puderi za svačiji ukus i džep Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Najčešće dolazi u prahu ili u kamenu, a osim što pomaže ukloniti višak masnog sjaja i licu daje matirajući izgled, setirajući puder neće dozvoliti da tekuća podloga na mjestima popuca ili se jednostavno skine s kože. Fiksirat će make up, što znači da više nećete morati brinuti o mrljama od pudera na odjeći.

Prilikom odabira setirajućeg pudera, predlažemo vam da posegnete za transparentnim puderom u prahu koji neće promijeniti nijansu vaše tekuće podloge, ali će istovremeno odraditi odličan posao. Koža će izgledati zaglađeno i savršeno prekriveno tijekom cijelog dana.

6. Male oči istaknite bijelom olovkom

Ako imate sitne oči koje želite učiniti krupnijima, nipošto nemojte koristiti crnu olovku za oči. Nanošenjem crne olovke na unutarnju liniju kapka oči automatski djeluje manje. Umjesto toga, koristite bijelu olovku. Ako olovku teško nanosite na vodenu liniju kapka, to je zato što nije dovoljno masna, no postoji trik i za to. Vrh olovke na nekoliko sekundi zapalite upaljačem. Vatra će lagano otopiti olovku pa će s njom biti lakše raditi.