ČISTI HEDONIZAM

Savršen festival za ljubitelje kave i čokolade

17.03.2014 u 14:30

Bionic
Reading

Festival kave i čokolade Zagreb Coffee & Chocofest zasigurno je događaj koji se ne propušta, a održat će se od 6. do 9. veljače u prostoru Hrvatskog društva likovnih umjetnika

Festival će se po prvi puta održati u ovom obliku, a nastao je spajanjem festivala čokolade Zagreb Chocofest i festivala kave CoffeeArt Zagreb. S obzirom da se kava i čokolada tradicionalno ljube, njihovim spajanjem festival dobiva novu dimenziju. Direktorica Festivala Sanja Bančević Medenica najavila je novi format na konferenciji za novinare.

Nova je i lokacija održavanja festivala - prekrasan trg u središtu grada i zgrada HDLU odnosno jedna od najpoznatijih u Zagrebu.

Cilj festivala je predstavljanje najboljih svjetskih čokolada i kava, a zamišljen je kao promocijsko-prodajni događaj. Na Festivalu možete uživati u prezentacijama pripreme i kušanja kave i čokolade, razgovarati sa stručnjacima, sudjelovati u raznim tematskim radionicama, zabaviti se, naučiti nešto novo, uživati u umjetnosti i biti dio humanitarne priče.

Od neobičnih proizvoda nikako nemojte propustiti kušanje egzotičnih čokolada s pršutom, maslinovim uljem ili pak praline od čvaraka. Također ćete moći gledati kako kavu spravljaju vrhunski baristi te kako se čokolada sljubljuje s vinima, konjacima ili cigarama. Osim iz Hrvatske, predstavit će se i proizvođači iz Slovenije i Rusije.

Dio festivala svakako će biti i umjetnost. Iz SAD-a dolazi slikarica Karen Eland koja je među prvima počela slikati kavom. Albanski umjetnik Saimir Strati predstavit će mozaike od zrna kave zahvaljujući kojima se njegovo ime čak sedam puta našlo u 'Guinnessovoj knjizi rekorda'.
Cijeli program i ostale informacije možete pogledati na stranicama festivala i njihovoj Facebook stranici