KAKO IM ODOLJETI?

Šarmantni modeli: Ovo su najljepše ljetne haljine ove sezone

23.07.2023 u 08:55

Bionic
Reading

Nakon mjeseci modne hibernacije, ne čudi što razigrani boho lookovi ponovno uživaju pet minuta slave. Uostalom, haljine boho stila oličenje su životnog stava koji se vjerojatno najbolje može opisati talijanskim izrazom ‘La Dolce Vita’

Takozvani boho stil u modnim krugovima pojavljuje se posljednjih dvadesetak godina predstavljajući najbolje od ere hipija, boemskog stila i romske kulture, s prepoznatljivim odjevnim komadima koji najčešće uključuju detalje poput resica, volana, cvijetnog i kašmirskog uzorka.

Boho stil nezamisliv je bez dugih haljina maxi kroja, u zemljanoj paleti boja ili živopisnom uzorku, a osim u ljetnoj sezoni ove haljine posljednjih godina sve se više nose i viđaju u hladnim mjesecima.

  • +9
Boho haljine Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Modeli haljina boho stila kakve ove sezone nude brendovi ne temelje se samo na hipijevskom štihu sedamdesetih, već su svojevrsna reinterpretacija boho chica kakav je modnom scenom dominirao nultih godina, a ovo su verzije koje najbolje opisuju omiljeni ljetni stil.

Haljine maksi kroja

Apsolutni favorit u boho ormaru su maksi haljine. Sa svojim siluetama koje sežu do poda i lepršavim tkaninama, rezultiraju ležernom elegancijom kojoj je teško odoljeti. Odaberite verzije prozračnih krojeva i laskavih detalja poput volana, čipke ili volana i u stajlinzima kombinirajte s ravnim sandalama, poput elegantnih natikača od kože - sa slamnatim šeširom za ležeran dnevni ili s visokim potpeticama i nježnim nakitom za romantični večernji look.

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia; Montaža Neven Bučević

Haljina-tunike

Ove široke i udobne haljine savršene su za stvaranje opuštenog, ali elegantnog izgleda u boho maniri. Odaberite modele s privlačnim printom, vezom ili resicama kako biste ljetnim stajlinzima dodali dašak razigranosti.

  • +8
Kaftan haljine Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Heklane haljine

Za one koji vole eksperimentirati s različitim teksturama, heklane haljine su fantastičan izbor. Sa svojim jedinstvenim ručno izrađenim šarmom savršene su za ljetne festivale ili duge dane na plaži. Uparite ih sa šeširom širokog oboda i parom upečatljivih naušnica za boho stajling bez greške.

  • +7
Heklane haljine Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Haljine do čipke

Čipka je klasičan boho stil i dodaje dašak ženstvenosti. Odaberite haljinu od čipke s dugim rukavima i volanima kako biste naglasili boemski izgled i kombinirajte uz sandale i neodoljivi ljetni dodatak u znaku slamnate torbice.

  • +14
Haljine za plažu Izvor: Profimedia/Promo / Autor: SES / Alamy / Alamy / Profimedia/ promo, montaža: Neven Bučević

Haljine s efektnim printom

Ne smijemo zaboraviti klasičnu haljinu u ljetnoj boho garderobi - prozračan model ukrašen upečatljivim printom retro šarma. Svojim romantičnim štihom i razigranim detaljima, haljine s printom neizostavan su izbor pri postizanju neodoljivog boemskog looka. Birajte verzije s nježnim cvjetnim uzorcima i laskavih krojeva ili inačice na preklop kakve je na modnoj sceni proslavila dizajnerica diane Von Furstenberg.

30 days of summer