SAVRŠENI REZULTATI

Sanovom Serijom 8 Bosch olakšava život i rad u kuhinji

24.02.2015 u 07:00

Bionic
Reading

osch je spojio vrhunsku tehnologiju s inovativnim dizajnom i neusporedivom razinom prilagođenosti korisniku. Svi modeli serije su povezani kroz svoj dosljedan estetički dizajn: Komponente kao što su visoko-kvalitetna ploča od nehrđajućeg čelika, integrirani, operativni intuitivni obruč i upotreba stakla dokazuju suvremenost i kvalitetu. Elegantne granične trake izrađene od nehrđajućeg čelika čine harmoničan izgled, pogotovo kad su uređaji ugrađeni jedan pored drugog. Po pitanju boja, koje Bosch godinama promovira, novi asortiman karakterističan je po potpuno staklenom pročelju u vulkansko crnoj i polarno bijeloj boji

Pećnice Serija 8 uvijek pružaju savršene rezultate pri pečenju i prženju, zahvaljujući raznovrsnosti inovativnih programa. PerfectBake senzor, npr, trajno mjeri razinu vlage pečenih namirnica i automatski prilagođava postupak pečenja. Ukoliko je jelo ispečeno do kraja, pećnica se sama isključuje. Pečene namirnice, koje su nedovršene, presuhe ili čak izgorene su stvar prošlosti. Sva jela, od kolača do kruha i quiche pita, su savršeno ispečena. Jednostavno odaberite željeno jelo i pritisnite 'Start'. Pećnica se sama pobrine za ostalo. PerfectRoast ispitivač za meso, s druge strane, savršeno pojednostavljuje pripremu mesa, peradi i ribe. Varijanta koju je razvio Bosch izbjegava greške kod mjerenja jer ne samo da nadzire temperaturu jezgre na jednom mjestu, već na tri različita mjesta. Bosch Assist pomaže pri odabiru pravog programa za pečenje kao i za prženje. Dodatni bonus Serije 8 pećnica: novi 4D sustav vrućeg zraka. Ovdje se vrući zrak raspoređuje jednako kroz pećnicu koristeći novu vrstu kruženja ventilatora koji se vrti u svim smjerovima naizmjenično. Ovo omogućava korisniku da postavi jelo na bilo koji položaj police od 1 do 4 i još uvijek može postići savršene rezultate pečenja i kuhanja

Vruće ladice su još jedan dio Serije 8 pećnica, koje su, uz očuvanje topline hrane, također pogodne za sporo kuhanje mesa, odleđivanje, topljenje čokolade i sušenje voća. Visine su od 14 do 29 cm, mogu se ugraditi odvojeno ili se savršeno spojiti s ostalim ugradbenim sastavnim dijelovima Serije 8. Zatim, tu je i praktična 'Push&Pull' tehnologija što znači da se ladice mogu otvoriti vrlo lako u bilo kojoj situciji.

Slasna, gurmanska kava se priprema dodirom na tipku na ugradbenom automatskom aparatu za kavu Serije 8, s mnoštvom inteligentnih karakteristika. SensoFlow sustav, npr, zagrijava vodu do idealne temperature. Rezultat je bogata espresso aroma od prve do zadnje šalice.

Bilo da se radi o dječjoj, unaprijed kuhanoj ili smrznutoj hrani – upotrebom Serije 8 mikrovalnih pećnica s TFT zaslonom visoke rezolucije, svako jelo se može ugrijati, odlediti, skuhati i ispeći na najbolji mogući način. Postupak je pospješen s 900 watt-a i pet postavki kapaciteta u postupku pripreme pomoću mikrovalova i 1,300 watt-a i tri postavke kapaciteta u postupku grill roštilja. S automatskim AutoPilot programom, mikrovalna pećnica postaje jednostavnija za upotrebu: samo u nju trebate staviti hranu, utipkati težinu i odabrati prikladan program u izborniku.

Dodatna središnja komponenta Serije 8 je nova generacija parnih pećnica dizajniranih s otvorom od 45 cm. Koristeći funkciju pare, cijeli jelovnik možete pripremiti u kratkom roku na čak tri police. Riba, krumpir, povrće ili deserti – najrazličitije varijante hrane mogu se pripremiti simultano i precizno u minutu. Hrana zadržava svoje prirodne vitamine i arome na laganoj pari, a vlažnost zraka sprječava miješanje okusa.
Naravno, Serije 8 također sadrže karakteristike spojenih uređaja koje sjedinjuju različite funkcije. Pećnice s ugrađenim sustavima pare su također dostupne pored pećnica s funkcijom ubrizgavanja pare i mikrovalova. Stoga, čak i najmanje kuhinje mogu imati koristi od najnaprednije kulinarske tehnologije.

Snažne Bosch ekstraktor kuhinjske nape opremljene su s EcoSensor i EcoSilence Drive sustavom – koji su karakteristični po dizajnu i savršenoj koordiniranosti s ostalim uređajima u tom asortimanu – također su dio portfelja Serije 8. Kad se jednom aktivira, EcoSensor sustav mjeri intenzitet rastuće pare i primjereno regulira razinu energije ekstraktor kuhinjske nape. Usisavanje se automatski prebacuje na niži stupanj čim je faza vrućeg prženja gotova. Ovo jamči posebno ekonomičan postupak. EcoSilence Drive sustava koji je baziran na vrlo izdržljivom i iznimno učinkovitom sustavu motora. Nove kuhinjske nape stoga spadaju u „A“ razred energetske učinkovitosti koji je važeći u EU i primjenjivat će se također i na ekstraktor kuhinjske nape od siječnja 2015.